Uskoro i podjela kanti za papir

Zeleni grad od srijede dijeli korisnicima u Šibeniku žute kante za plastiku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz komunalne tvrtke Zeleni grad Šibenik objavili su da će od srijede, 20. listopada početi s podjelom žutih kanti za plastični otpad zapremine 120 litara. Korisnici usluga Zelenog grada sa područja Šibenika žute kante moći će preuzeti od 8 do 10 i od 11 do 13 sati u sjedištu tvrtke na adresi Stjepana Radića 100. Iz Zelenog grada pozivaju i sve korisnike koji su do sada imali zelenu kantu s crvenim natpisom ‘za korisni otpad’ kantu za korisni otpad da je zamjene za žutu kantu.

– Grad Šibenik je preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavio 10 tisuća žutih kanti koje će zamijeniti vrećice za plastični otpad. Od sada će svi korisnici naših usluga na području Šibenika imati isključivo kante, a vrećice odlaze u povijest. Spremni smo i za podjelu plavih kanti za papir, koje će, također, dobiti sva kućanstva, odnosno svi naši korisnici u Šibeniku. Još samo čekamo nalog iz gradske uprave jer prije podjele Fond mora odraditi isknjiženje za te spremnike – najavljuje Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada Šibenik.

Novi spremnici/kante namijenjeni su isključivo za plastični otpad koji se do sada odlagao u žute vreće, a građani će svoj spremnik moći preuzeti samo uz predočenje osobne iskaznice.

U žuti spremnik/kantu ispravno je odložiti:

  • plastičnu ambalažu od sokova, alkoholnih pića, ulja, octa, deterdženata, jestivog ulja, šampona, omekšivača, kozmetike, mlijeka i jogurta, te plastične čepove
  • manje plastične kante, plastične kutijice i zdjelice
  • tetra pak ambalaža
  • sve PVC-vrećice…

Prije samog odlaganja u žute spremnik plastičnu ambalažu je potrebno isprati!

U spremnik/kantu zabranjeno je odložiti:

  • višeslojnu ambalažu koja je sastavljena od plastične folije izvana, a aluminijske folije iznutra
  • plastične igračke, plastične tanjure, tapete, tekstil, obuću, pelene, vješalice,
  • plastične rolete, omote za CD, vrećice bombona, celofan
  • plastične ambalaže opasnog otpada, ambalažu od motornog ulja i antifriza

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.