Zaton postaje meka igrača pikada: Odziv na turnir ‘Buža je u điru’ iznenadio organizatore

U Zatonu je proteklog vikenda održan pikado turnir ‘Buža je u điru 2018’ na kojem je sudjelovao 51 natjecatelj iz četiri županije. Pobjednik turnira je Miro Buha, drugo mjesto pripalo je Neni Petroviću, a treći je Zvonko Čerina. Turnir je organizirao Pikado klub Buža Zaton. Riječ je o trojici odličnih igrača pikada sa splitsko-solinskog područja.

– Miro Buha je legenda pikada u Hrvatskoj, Neno Petrović se vratio nakon pauze, a Zvonko Čerina pikadom se bavi više od 25 godina. Sve je krenulo od želje da se malo promoviramo jer je naš klub star tek godinu dana i broj šest do osam stalnih igrača uz još dvadesetak koji povremeno navrate. Ja sam oko osam godina u pikadu, priča nam Ivan Kulaš, jedan od organizatora turnira.

pikado4

Kaže kako su odlučili poslati pozivnice preko Facebook stranice kluba, ali da bez obzira na popularnost društvenih mreža nisu očekivali toliki odziv.

– Na kraju se naša ideja malog turnira pretvorila u maraton pikada i sigurno jedan od najvećih pikado događaja na otvorenom ovoga ljeta i na širem području od naše županije. Tu izuzimam Split koji sam ima oko 500 igrača pikada. Neki od jačih igrača nisu došli u Zaton misleći valjda kako odziv neće biti veliki, a da su došli ni sam ne znam gdje bi ih smjestili jer je i ovoliki odziv nadmašio sva naša očekivanja, kaže Kulaš.

pikado3

Uz promociju kluba Buža Zaton cilj je bila i promocija pikada.

– Željeli smo pokazati da pikado nije tek usputna igra kada se navrati u kafić, nego ozbiljan sport za koji je potrebno mnogo vježbe. Na kraju je sve ispala izvrsna promocija pikada kao sporta, pikado kluba Buža Zaton i Zatona kao turističke destinacije. Bez najmanjeg incidenta, uz fer i korektno navijanje, Zatonjani su još jednom pokazali da cijene, znaju prepoznati i organizirati događaje na visokom nivou, priča Kulaš i zahvaljuje svima na odazivu te na pomoći u organizaciji Josipu Juriću, STK Zaton, Borisu Dukiću i MO Zaton, Vici Dukić na rasvjeti i glazbi, Jeri Kursaru na fotografijama, caffe baru Đir i svima koji su im i na najmanji način pomogli i podržali, jer bi sami teško to odradili.

pikado2 pikado5 pikado6 pikado7

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.