Ukopčaj se: Mladi Šibenčani svojim radovima pokazali stav o ovisnostima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Gradskoj knjižnici otvorena je danas izložba radova s nagradnog natječaja ‘Ukopčaj se!’, koji je na temu ovisnosti kod mladih, provela Šibenska udruga mladih Š.U.M.

Na natječaj je pristiglo ukupno 18 likovnih i tri literarna rada, a sudjelovali su učenici Gimnazije Antuna Vrančića, Medicinske škole i Centra ‘Šubićevac’, te polaznici kreativne radionice Š.U.M.-a.

borse4

Uz izložbu će je predstavljen projekt ‘Kopča’, akcija Š.U.M.-a kojom se mladi potiču na aktivno sudjelovanje u društvenom životu zajednice.

– Na gornjem dijelu slike nacrtala sam ženu koja puši, šmrče drogu i u ekstazi je. Zapravo se rado i lažnom osjećaju zadovoljstva, koji sam predočila na donjem dijelu slike koja je u sivim tonovima i depresivna je. Trebalo mi je nekih dvadesetak sati za naslikati je – kazala je  Bruna Čičin Šain koja je po mišljenju žirija imala najbolji likovni rad.

borse2 borse3

Tri literarna rada također su naša svoje mjesto na zidovima knjižnice, a njihovi autori su učenici Centra Šubićevac Ante Alilović, Stipe Latin i Franko Savini.


Pratite nas i na društvenim mrežama: