Ni posebnih aranžmana ni organiziranih dočeka

U Šibeniku bukirani jedino heritage hoteli King Krešimir i Life Palace

Foto: Hotel Life Palace
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izgleda da će proslava Božića i doček Nove godine 2021. u šibenskim hotelima proći tiho, skromno i samozatajno… Bez posebnih aranžmana i bez organiziranih novogodišnjih dočeka. Ipak, s obzirom na objektivne okolnosti uzrokovane produženom korona-krizom koja još uvijek ne jenjava, čini se da bi broj individualnih rezervacija mogao koliko-toliko spasiti hotelski turizam na kraju ove posne 2020. godine.

– U Šibeniku trenutno rade samo tri hotela King Krešimir, Life Palace i Jadran. Koliko znam imat će nešto gostiju za doček Nove godine. Solaris i Vrata Krke su zatvoreni, a Panorama za novu godinu ide na kolektivni godišnji odmor – saznajemo od Dina Karađole, direktora Turističke zajednice Šibenik.

Isto nam potvrđuje i Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, koja pritom napominje da su hoteli u zimskom periodu i prije bili loše popunjeni ili nisu radili, osim hotela u Šibeniku i Vodicama.

– No, ove godine zatvoreni su svi hoteli u Vodicama i većina hotela u Šibeniku. Nema ni organiziranih dočeka Nove godine ovog puta, zbog preporuka Stožera civilne zaštite. Iznimka su jedino šibenski heritage hoteli King Krešimir i Life Palace koji su, koliko znam, potpuno bukirani, jer se radi o malim hotelima do 50 ljudi, koji su drugačije koncipirani. Oni su organizirali dobre kampanje s privlačnim ‘pričama’ tipa ‘romantična večera u dvoje’, i to ima svoje klijente. Osim toga heritage hoteli imaju manje osoblja te je njima lakše raditi i tijekom zimskih mjeseci, kada u gradu uvijek ima poslovnih ljudi na proputovanju koji trebaju smještaj – rekla nam je Željana Šikić, istaknuvši pritom da se ove godine i nije moglo očekivati više i da sad predstoji priprema za bolju i uspješniju 2021. godinu.

U inače popularnom malom hotelu Jadran samo su ponovili ono što smo već čuli u županijskoj i šibenskoj turističkoj zajednici.

– Trenutno nemamo posebnih aranžmana niti organiziranog dočeka Nove godine. Imamo nešto rezervacija i najavljenih individualnih dolazaka gostiju, uglavnom iz unutrašnjosti Hrvatske i iz Slovenije. Jesmo li zadovoljni s time? Moramo biti zadovoljni iako to ni blizu nije onako kako je inače bilo u ovo doba – kazuje nam direktorica Jadrana Tea Kanjer.

Hotel King Krešimir ove godine također nema božićnih i novogodišnjih aranžmana u ponudi, kao ni organiziranog dočeka Nove godine zbog mjera zaštite od korone. Ima tek izvjestan broj individualnih rezervacija za Božić i Novu godinu. Slična je situacija i u drugom šibenskom heritage hotelu Life Palace u kojem su rezervacije za Božić i Novu godinu zaključene s današnjim danom. Unatoč svemu, izostanku aranžmana i organiziranog novogodišnjeg dočeka, u hotelu Life Palace kažu da su zadovoljni s obzirom na opću situaciju.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: