U rujnu

U Raslini počinju radovi na sanaciji šetnice, a bit će obnovljen i središnji mjesni trg

raslina
Raslina
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik potpisao je ugovor o radovima sanacije pomorskog dobra u sklopu projekta ‘Sanacija pomorskog dobra – plaža sv. Mihovila Raslina’. Radovi su financirani sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i sredstvima Grada Šibenika.

Temeljem postupka jednostavne nabave za izvođača je odabrana tvrtka Tec gradnja kao najpovoljniji ponuditelj, a cijena za izvođenje svih radova iznosi 344.837,50 kuna.

Podsjetimo, uslijed vremenskih neprilika došlo je do oštećenja šetnice i plaže sv. Mihovila, a zbog ugrožavanja sigurnosti kretanja osoba na navedenom dijelu pomorskog dobra istu je potrebno sanirati. Šetnica je od velikog značaja za lokalno stanovništvo jer spaja dvije uvale te je okupljalište velikog broja lokalnog stanovništva i posjetitelja tog područja. Duž planiranog zahvata izvest će se radovi tako da će se čitava šetnica očistiti od korova i trave nanesene utjecajem vremenskih neprilika. U sklopu ove sanacije planira se i dodatno uređenje šetnice ugradnjom urbane opreme i javne rasvjete.

Grad Šibenik prijavio je i projekt ‘Uređenje javne površine/trga u Raslini’ na natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ LRS LAG-A ‘MORE 249’ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

– Projektom će se obnoviti javna površina/trg te na taj način omogućiti stanovnicima Rasline i njihovim posjetiteljima ugodan boravak na zelenoj površini. Kroz ovaj projekt uredit će se 130 metara kvadratnih plohe trga, 470 metara kvadratnih zelene površine parka i 15 metara kvadratnih parkovnih puteva – kazao je pročelnik UP za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 356.437,50 kuna dok planirani iznos javne potpore iznosi 219.005,10 kuna. Planirani početak radova je u rujnu 2021. godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama: