Stiglo osam ponuda

Traže između 11,7 i 14,5 milijuna kuna: Grad objavio koje tvrtke žele graditi novi dječji vrtić ‘Ljubica’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ukupno osam ponuda za radove na izgradnji novog dječjeg vrtića Ljubica u Crnici, pristiglo je šibenskoj gradskoj upravi. Otvaranje ponuda, kako su izvijestili iz Grada, održano je preko video linka, a ponuđeni iznosi kreću se od 11,7 milijuna do 14,5 milijuna kuna bez PDV-a. Ponuditelji su Reliance iz Splita, MP Beton iz Solina, Tekton gradnja iz Zagreba, Tec gradnja, Bučić gradnja i Inovator iz Šibenika, Minigradnja iz Vodica te zajednica ponuditelja Lavčević. Ponude je sada potrebno detaljno pregledati, a cjelokupna procedura za izbor najpovoljnijeg ponuditelja koji zadovoljava sve natječajne uvjete jest do maksimalno 90 dana.

– Dječji vrtić ‘Ljubica’ već desetljećima djeluje u neuvjetnim prostorima, te ćemo izgraditi moderno opremljen objekt koji će zadovoljiti sve aktualne pedagoške standarde za preko 80 djece te biti novi dom popratnih službi jedne od naše dvije ustanove za predškolski odgoj. Naime, zakonodavac je uvjetovao, obzirom na ukupan broj djece u gradskim vrtićima, da je ustanovu potrebno razdvojiti u dvije pravne osobe. Tako sada imamo ‘Smilje’ i ‘Šibensku maslinu’ – kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta.

Glavni i izvedbeni projekt isporučila je osječka tvrtka Trinas projekt, odabrana kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju, za ukupno 193.750 kuna. Ta sredstva je Grad Šibenik uspješno ostvario apliciranjem na natječaj Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku. Idejni projekt je izradila tvrtka Izgradnja projekt iz Šibenika, a nekoliko godina trebalo je stručnim službama Grada da riješe kompleksna imovinsko-pravna pitanja i sudske sporove na tom prostoru i dodatno ga prošire.

Planirana zgrada dječjeg vrtića ‘Ljubica’ prostirat će se na parceli ukupne površine tisuću i po četvornih metara, a sastojat će se od podruma, prizemlja, prvog kata te ravnog krova sa izlazom na isti, na kojem će biti uređena površina za igru. Ovo će postati centralni dječji vrtić za Javnu ustanovu za predškolski odgoj ‘Smilje’, s obzirom da će se u njemu nalaziti i centralna kuhinja, centralna praonica, centralni arhiv, te stručne službe. Uz grijanje na plin i suvremenu led rasvjetu, sadržavat će i manju sportsko-plesnu dvoranu kako bi se djeca rekreirala za ružnog vremena.

– Ovo je samo nastavak niza kapitalnih ulaganja u predškolskom odgoju za koja često osvajamo bespovratna sredstva fondova ili mjerodavnih ministarstava. Na natječajima i javnim pozivima zadnjih šest godina u kontinuitetu dobivamo novac za Šibenik. Za energetsku obnovu vrtića ‘Vidici’ smo od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a zatim od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, osvojili ukupno blizu 3 milijuna kuna, a za obnovu dječjeg vrtića ‘Kućica’ na Baldekinu i njegova okoliša preko 910 tisuća kuna. Od istih ministarstava smo za dječje vrtiće Građa i Šibenski tići ukupno osvojili 1,6 milijuna kuna. Za okoliš dječjeg vrtića ‘Veslo’ u Zatonu smo od Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osvojili 707 tisuća kuna. Uz prošlogodišnju donaciju INA-e za novo dječje igralište u Crnici uz sportski centar ‘Ljubica’ i netom izgrađeno igralište za djecu s posebnim potrebama u Park šumi Šubićevac, a za koje nam je nekadašnja Jadranska banka donirala 750 tisuća kuna, ne treba zaboraviti ni dječja igrališta na Krapnju, Žirju i Meterizama za koja smo također osvojili sufinanciranje ili izlobirali donacije – nabrojao je Mileta.

Iz gradske uprave poručuju kako bi novi vrtić ‘Ljubica’ prvu djecu trebao primiti poslije ljeta sljedeće godine, a radovi bi trebali započeti do ljeta ove godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.