Sjećanje na Ivanu, Brankicu i Ivana

Tragedija kod Žitnića prije 18 godina otela je Šibeniku troje mladih i perspektivnih ljudi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradom se tog nedjeljnog jutra, 7. prosinca 2003. godine, brzo proširila vijest o tragediji na cesti u Žitniću u kojoj su prekinuta tri mlada života. Ivana Jelić, Ivan Bujas i Brankica Vrzić, troje mladih, javnosti tada dobro poznatih Šibenčana na pragu zrelosti i pred početak ostvarenja svojih životnih ciljeva, poginulo je u stravičnoj nesreći oko dva sata iza ponoći.

Ivana Jelić (25) u Šibenik se vratila iz Zagreba s diplomom akademske glumice sa željom da u sredini u kojoj je ponikla ostvariti profesionalnu karijeru. Ambiciozno je počela rad s mladima u dječjoj Kazališnoj radionici s čijim je članovima i nastupila na otvaranju MDF-a. Tek nekoliko dana prije tragedije publika joj je pljeskala za ostvarenu glavnu žensku ulogu u predstavi ‘Miss Univerzal’.

Ivan Bujas (24) među kolegama i prijateljima slovio je za vrijednog i perspektivnog fotoreportera Večernjeg lista i predanog radijskog tehničara Radio Šibenika, zaljubljenika u zvuk gramofonskih ploča. Bilježio je vrijedno svojim fotoaparatom sadašnjost Šibenika i slušateljima iz prašine fonoteke izvlačio davno zaboravljene hitove na, kako ih je zvao, ‘malim pločama’.

Brankica Vrzić (23) bila je višegodišnja tehničarka Radio Šibenika s posebnim darom izbora glazbe koji je, naročito u danima vikenda, mogao zadovoljiti sve generacije slušatelja. Ozbiljno je pristupala poslu tehničarke, a paralelno je studirala i netom prije pogibije diplomirala oceanografiju u Splitu, zvanje kojem se željela posvetiti u budućnosti.

Na žalost budućnost je za njih troje u jednom trenutku te nedjeljne noći postala nedostižna. Ivana, Ivan i Brankica prije 18 godina preselili su u naša sjećanja i u vječnost.


Pratite nas i na društvenim mrežama: