Cijena oko milijun kuna

Tonči Restović predstavio SDP-evo rješenje novih 50 parkirališnih mjesta na  Baldekinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Rješenje problema parkiranih vozila na pločniku Ulice 3. studenog 1944. na Baldekinu, predstavili su danas Tonči Restović, predsjednik šibenske organizacije SDP-a i kandidat za gradonačelnika Šibenika te njegov stranački kolega Ivan Rajić.

– Problem parkinga je jedan od najvećih problema naših sugrađanki i sugrađana. Sva parkirališna mjesta koja su iscrtana, a van su garaža ili rampi moraju biti besplatna za sve građane. Nudimo rješenja kako sagraditi nova parkirališna mjesta, a jedan od razloga je taj što naši sugrađani i po sat vremena kruže po svojim kvartovima i pokušavaju naći parking. Želim naglasiti da ne postoji nikakav plan za rješavanje ovog problema, već se sve ostavlja stihiji i paroli ‘snađi se’ – kazao je Tonči Restović.

Ideju koja bi riješila problem stanara na Baldekinu izradili su u SDP-u zajedno s domaćim arhitektima.

– Gradska vlast proteklih osam godina stalno je izrađivala projekte za rješenje ovog problema, međutim ništa nisu učinili. S obzirom da im mandat ide kraju nemaju potrebe više se baviti ovim problemom. Odgovorni su čelni ljudi gradske vlasti. I gradonačelnik Burić i njegovi zamjenici. Rakić se bavi kadroviranjem u dječjim vrtićima, a ne bavi se problemima građana. Ovo je rješenje koje financijski ne iziskuju ništa više od vodenog sata na Poljani koji je više van funkcije nego što radi. Transparentno trošenje novca bit će posebna briga budućeg gradonačelnika i sasvim sigurno da će naš tim biti na dobrobit svih građana Šibenika. Ovo rješenje nudi novih pedeset parkirnih mjesta, a ideja bi koštala nešto manje od milijun kuna – istaknuo je Ivan Rajić.

Ponavljajući da gradska vlast treba raditi na dobrobit građana, a ne na vlastitu korist ukazuju da su kvartovi od velikog značaja.

– Mi plaćamo porez i prirez i to je nešto što nam gradska vlast treba omogućiti, a gradska vlast tome i služi da radi projekte na dobrobit građana, a ne da bude sama sebi svrha, da ne komunicira s ljudima i da donosi projekte od kojih pa gotovo nitko nema nikakve koristi. Kvartovi su od velikog značaja i zasigurno bi podigli kvalitetu života građana – zaključio je Restović.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.