SDP-ov kandidat za gradonačelnika Šibenika

Tonči Restović obećao besplatne dječje vrtiće: ‘To je jedna od najboljih demografskih politika’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Šibenika Tonči Restović obećao je, nakon što pobijedi na izborima, uvođenje besplatnih dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Šibenik. Procijenio je da bi za takav potez Grad trebao izdvojiti oko 10 milijuna kuna godišnje, a kako je kazao, taj bi se novac mogao izdvojiti iz nekoliko stavki u proračunu.

– Problematika dječjih vrtića je nešto na što Grad ima 100 posto utjecaja, to je jedino gradsko, a meni je najveći problem što aktualna šibenska administracija ni ne razmišlja što da napravi s njima. Vi danas imate nekoliko gradova u Hrvatskoj s besplatnim vrtićima što bi zapravo trebalo tako biti. Mogu odmah reći da ćemo nakon izbora, kad dobijemo povjerenje građana, uvesti besplatne vrtiće – rekao je Restović.

Naime, prve dvije godine u vrtićima bi naplaćivali isključivo hranu, i to 13 kuna dnevno, samo onim danima kada dijete pohađa vrtić, a do kraja mandata uspostavili bi potpuno besplatnu uslugu.

– To je jedna od najboljih demografskih politika, najbolja socijalna mjera, jer na taj način ćemo omogućiti mladim obiteljima da ostaju u Šibeniku i da ne traže posao negdje drugdje, a u krajnjem slučaju da dovedemo i nove mlade i nove obitelji u naš grad. Postojeća vlast živi i radi u četiri zida bez razgovora s ljudima i tako ne može vidjeti  što točno treba građanima ovog grada za poboljšanje kvalitete života – kazao je.

Također, dodao je da su besplatni vrtići svima potrebni i kako se oko ove teme ne treba raditi razlika između ijednog djeteta bez obzira na obiteljsku financijsku i socijalnu situaciju.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.