Očekuju pomoć europarlamentaraca

Šupe najavio SDP-ov projekt rekonstrukcije rive s ciljem da Šibenik bude polazište malih kruzera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Joško Šupe, predsjednik županijske organizacije SDP-a pozvao je novinare na konferenciju za medije koju je održao na šibenskoj rivi gdje je i najavio da njegova stranka sprema projekt obnove.

– Rive su naš prozor u svijet, a pogledajte na šta naša kuća sliči. To je najbolja slika što HDZ radi u našoj županiji, pretvara je u korov. Mi u SDP-u želimo da naša riva bude jedinstvena i prepoznatljiva. Kroz nekoliko mjeseci izači ćemo s idejnim rješenjem proširenja rive – najavio je Šupe.

Planiraju izgradnju ekstenzije na potezu od gata Vrulje prema mulu Krke te produljenje i širenje mula Krke. Po SDP-ovom planu riva bi bila podignuta kako bi se onemogućilo plavljenje. Zeleni pojas rive i šetnicu planiraju prepustiti šibenskim kreativcima.

– Šibenik je grad padobrana, pjesme i košarke. Zašto umjesto ovoga korova tu ne bi bile atrakcije koje bi ljude privlačile na ovaj prostor. Krajnji cilj bi trebao biti da Šibenik postane polazna luka za ekskluzivne male brodove na kružnim putovanjima – rekao je Šupe najavivši kako će sve to realizirati uz pomoć Šibenčana, naših utjecajnih ljudi od Europskog parlamenta Tonina Picule i Ivane Maletić jer je to projekt u kojem ne smije biti strančarenja.

Šupe se dotaknuo i župana Gorana Pauka za kojeg kaže da svaki dan prolazi rivom i ne poduzima ništa, ali i projekata na čekanju.

– Projekt obrane od plavljenja Doca, najavljen je prije osam godina i do danas nije realiziran. Taj projekt pripremljen je javnim novcem i nikako ne smije biti privatna ili stranačka prčija. Ne sumnjam da će se opet, u jeku kampanje koja slijedi, najaviti taj projekt. Drugi primjer odnosa Županije prema javnom dobru je fontana ispred sjedišta županijske uprave koja se pretvorila u pitar, a kruna svega je ova naša šibenska riva – kazao je Šupe.


Pratite nas i na društvenim mrežama: