Raspisani natječaje za predavače

Studij sestrinstva sve je bliže realizaciji: ‘Do jeseni će Veleučilište zatražiti izdavanje dopusnice’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibensko veleučilište do jeseni bi trebalo zatražiti izdavanje dopusnice te akreditacije za pokretanje studijskog programa sestrinstva od nadležne Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Također, raspisali su natječaje za 11 predavača iz područja biomedicine i zdravstva, dok će kroz ožujak raspisati dodatni natječaj za 15 predavača, rečeno je danas na sastanku predstavnika VUŠ-a na čelu s dekanom Ljubom Runjićem s gradonačelnikom Željkom Burićem i suradnicima.

Grad Šibenik sna raspolaganju je u svim daljnjim koracima potrebnim za uspostavu ovog studija te nastavak jačanja i razvoja visokog obrazovanja na svom području.

– Projektom Studentski dom Palacin stvaraju se suvremeni uvjeti za boravak i učenje studenata iz Hrvatske i inozemstva, te trajno mijenja izgled i budućnost grada na način da se oplemenjuje zapušteni prostor bivše vojarne, a mladima nudi potrebne sadržaje čime se grad Šibenik definira kao studentski grad – kazao je ovom prilikom gradonačelnik.

Predstavnici Veleučilišta gradonačelnika su izvijestili i o tijeku radova na izgradnji Studentskog doma Palacin u Šibeniku koji bi prve studente trebao primiti u ožujku 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 85 milijuna kuna, a dio osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 79,6 milijuna kuna. Grad Šibenik sudjeluje kao partner na projektu s ugovorenim iznosom nešto većim od 4 milijuna i 400 tisuća kuna.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.