Projekt financiran iz Europskog fonda

Školska shema- besplatni obrok voća, povrća i mliječnih proizvoda za šibenske osnovnoškolce

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U sklopu novog ciklusa projekta ‘Školska shema’, od ovog tjedna u svim osnovnim školama kojima je osnivač Grad Šibenik, započinje isporuka voća, povrća te mliječnih proizvoda. Riječ je o projektu financiranom iz Europskog fonda za garancije u poljoprivredi (EAGF) i državnog proračuna, koji se provodi posredstvom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na području cijele Hrvatske.

– U projekt je uključeno 3.261 osnovnoškolaca s područja Šibenika, koji će jednom tjedno besplatno dobivati sezonsko voće ili povrće, odnosno mlijeko ili mliječne proizvode. Za ovu namjenu Grad Šibenik je preko pripadajućeg javnog poziva Agencije za plaćanje osigurao više od 230 tisuća kuna – priopćili su iz Grada

Projekt Školska shema je usmjeren prema usvajanju dobrih prehrambenih navika djece od
najranije dobi koje utječu na kvalitetu života te prema borbi protiv pretilosti uzrokovane,
prije svega, lošim prehrambenim navikama.

Inače, glavni cilj je povećati potrošnju zdrave hrane kod djece u razrednoj i predmetnoj nastavi, te im na taj način uravnotežiti prehranu, omogućiti dodatni obrok svježeg voća i povrća, te promovirati zdrave prehrambene navike.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.