Gdje je nestao čovjek?

Sinjanin prije četiri godine parkirao Forda u Šibeniku i nikad se nije vratioFoto: čitateljica Šibenskog portala
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Modri Ford Escort splitskih registracija već je oko četiri godine parkiran na makadamskom dijelu parkirališta kod Željezničkog kolodvora kojim upravlja Gradski parking, a čitateljica Šibenskog portala koja nam je to dojavila pita se kako svo to vrijeme nitko nije reagirao.

– Prijavljujem vama automobil koji je parkiran godinama i koji se nije pomakao isto toliko godina, a čija je registracija istekla davno. Stvarno ne znam kakve djelatnike zapošljava Gradski parking, ali ovaj automobil je parkiran na tom mjestu zadnje četiri godine bez da ga je neko pomakao. Oko automobila i ispod njega raste trava i ostalo bilje. Kao što možete primijetiti djelatnik Gradskog parkinga, koji inače sjedi u naplatnoj kućici po osam sati dnevno, direktno gleda u parkirani automobil. Nije mi jasno da niti jedan od tih koji tamo sjede nije primijetio da se parkirani automobil nije pomakao godinama, da trava raste oko njega. Stvarno mi nije jasno. Očito je da nikoga nije briga. Što će poduzeti po ovom pitanju – pita naša čitateljica.

Informaciju smo proslijedili Gradskom parkingu iz kojeg nam je stigla zahvala na ukazanom problemu i najava njihovog postupanja.

– Gradski parking poduzeo je sve potrebne mjere za izmještanjem navedenog vozila s parkinga na Željezničkom kolodvoru. Obaviješteno je Komunalno redarstvo Grada Šibenika, te će vozilo biti premješteno sukladno Odluci o komunalnom redu. Naime, Gradski parking ne može samostalno premještati vozila bez odobrenja te ne smije provjeravati vlasnika vozila sukladno uredbi o zaštiti osobnih podataka – piše Anita Skorin, glasnogovornica Gradskog parkinga.

Ne tražeći podatke koji bi zadirali u privatnost iz Policijske uprave šibensko-kninske dobili smo i detaljniju informaciju.

– Vozilo o kojem je riječ je po sili zakona odjavljeno još 2017. godine, a registracijske pločice nisu vraćene. Pretpostavljam da je matična policijska postaja u Sinju prijavila vlasnika koji nije vratio pločice. Za daljnje postupanje nadležno je šibensko Komunalno redarstvo – rekla je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.