Broj zaposlenih povećan za 30 posto

Šibenski SDP planira preustroj gradske uprave: ‘Za one koji ne rade ništa mjesta više neće biti’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski SDP predlaže preustroj gradske uprave u kojoj bi nakon izbora, umjesto 10 upravnih odjela, ostalo njih šest. Kako je rekao Tonči Restović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika, u proteklih osam godina broj zaposlenih u gradskoj upravi porastao je za 30 posto, a njihov rad nije ništa učinkovitiji.

– SDP ni kada je 2009. godine došao na vlast nije zapošljavao svoje kadrove, nije uhljebljivao stranačke poslušnike pa to neće ni sada. Međutim, svi koji rade u gradskoj upravi, a ne rade ništa, već su zaposleni kako bi im se zahvalilo na njihovoj odanosti HDZ-u, misli da za njih mjesta u gradskoj upravi više neće biti – poručio je Restović.

Restović se pita, ako je nešto funkcioniralo 2009. godine ili 2013., zar je bilo potrebno zapošljavati toliko ljudi, a vidimo da ne funkcionira bolje. Spomenuo je i kako su gradske tvrtke posebna priča jer u nekima nedostaje radnika, ali su im administracije nepotrebno velike ili podijeljene u dvije tvrtke.

– Deset odjela gradske uprave totalno su nepotrebni imajući u vidu činjenicu da mnogi drugi gradovi naše veličine imaju puno manje odjela. Ured gradonačelnika i Tajništvo Grada, dvije su vrlo spojive službe i moraju biti u jednom Tajništvu Grada. Nepotrebno je imati dva pročelnika , a još k tome i po dvojicu pomoćnika pročelnika. Odjel za komunalne djelatnosti ne može ništa raditi bez Odjela za upravljanje gradskom imovinom, oni moraju biti u jednome odjelu. Imamo situaciju da jedan odjel na zna što radi drugi, pa određeni projekti kasne, jedan drugoga pita zašto nešto nije riješeno…Ovakvim rješenjima sasvim sigurno ćemo imati mogućnost kvalitetne i efikasne gradske uprave – kazao je Ivan Rajić, potpredsjednik šibenske organizacije SDP-a, uz napomenu kako su ovi prijedlozi rezultat obilazaka gradskih četvrti i mjesnih odbora te razgovora s građanima.

Po SDP-ovom planu preustroja gradske uprave, ustrojio bi se i Odjel za prostorno uređenje i gradnju, koji bi objedinio dva usko povezana i međuovisna postojeća odjela te Odjel za financije, poduzetništvo i ruralni razvoj u kojem bi se našle također službe dvaju aktualnih odjela.

– Financije ne mogu bez poduzetništva, oni su jedno na drugo upućeni. Dodajemo tu i ruralni razvoj jer i Europska komisija i Europska unija ruralnom razvoju svake članice daju vrlo veliku pozornost, a Grad Šibenik ima dovoljno svojih ruralnih područja. To određenje ruralnoga razvoja nije bilo dovoljno nametnuto niti određeno u upravnim odjelima Grada – rekao je Rajić uz napomenu i kako su Trokut i Inkubator projekti izgrađeni samo kako bi se zadovoljile kadrovske potrebe ljudi iz stranke.


Pratite nas i na društvenim mrežama: