Šibenska narodna glazba je institucija, a Darko Gulin ispričao je sve o prvih 170 godina

Predavanje ‘Šibenska narodna glazba-prvih 170 godina’ u organizaciji Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac prvo je u ciklusu predavanja koje je Društvo ove godine odabralo u suradnji sa Udrugom turističkih vodiča ‘Mihovil’. Sve o Glazbi od njenog utemeljenja do danas ispričao je njezin dugogodišnji i doživotni počasni predsjednik Darko Gulin.

Od početka svog djelovanja, davne 1848. godine, Šibenska narodna glazba smatrana je pionirom glazbenog izričaja i ambasadorom kulture grada Šibenika i okolice. Iza njih je preko 12,500 koncertnih nastupa, što na smotrama i festivalima, što na raznim natjecanjima s kojih su često nosili brojne nagrade i priznanja, poput jedne zlatne, tri srebrne i dvije brončane povelje. Zapaženi su im i nastupi pred državnim i vjerskim poglavarima, a u svom dugogodišnjem djelovanju su se okušali i u stvaranju filmske glazbe, za filmove Prometej s otoka Viševca, Vlak bez voznog reda te uspješnici Kako je počeo rat na mom otoku.

 

drustvo

drustvo1

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.