Burić kaže da je to zbog Aglomeracije

SDP-ov Joško Šupe na aktualcu upozorio na nesnosan smrad u Mandalini i Podsolarskom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na nesnosan smrad u Mandalini i Podsolarskom upozorio je na aktualnom satu Gradskog vijeća SDP-ov gradski vijećnik Joško Šupe.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić odgovorio mu je kako se tamo nalazi ‘precrtna stanica za sakupljače otpadnih voda, a sve je rezultat radova Aglomeracije koji nisu završeni’.

– Mandalina je dobila drugačiji izgled, i podržavamo da Vodovod uzme neku drugu lokaciju i podnijeli smo zahtjev za tu proceduru. Molio bih kolege iz SDP-a da nas prvo pitaju što se događa. Govorimo o prelasku preko pruge, i to je priča koje ćemo se mi uhvatiti. On ulazi u područje koje je vlasništvo države, a u međuvremenu smo pokrenuli postupak prenošenja kompletnog ostatka vojarne Ante Jonića na oko 37 tisuća kvadratnih metara, i već je potpisan sporazum sa PU šibensko-kninskom gdje MUP nema zahtjeve za tim područjem, a tu bi išlo daljnje razvijanje visokoškolskih ustanova. Procedura je u tijeku. Nećete dobiti ništa ako ne osmislite plan i program čemu namijeniti taj prostor, a nakon toga će se ići u suvislo, optimizirano rješenje od semafora od Vinarije pa sve do ulaza u Remontno brodogradilište – kazao je Burić.

Dodao je i kako je obnova Jadranske magistrale stala zbog turističke sezone, a unutar tog projekta planiran je i novi izlaz i micanje semafora kod Dalmarea, gdje će doći rotor, kao i novi izlaz prema plaži Rezalište.

– Sedam građevinskih dozvola je izdano i potpisan je sporazum – dodao je Burić.

Šupu je zanimalo i koliko je ukupno koštao projekt Poljana, a odgovorio mu je dogradonačelnik Danijel Mileta.

– Izvođač radova Lavčević na Poljani ima odraditi još neke stvari, vodeni sat, LED displayje, a iznos je 49 milijuna kuna bez PDV-a – zaključio je Mileta.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.