Više

  Provjerite što vas očekuje

  Samo nas jedan dan dijeli od početka trodnevne regionalne manifestacije Longplay day u Šibeniku

   

  Longplay day u Šibeniku organiziraju Udruga Kolektiv 4B i Kulturna udruga Fotopoetika uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika i kluba Azimut gdje će se naposljetku manifestacija i održati. Tri dana programa na takozvanom green stageu ispred Azimuta podrazumijeva bogat likovni, književni i glazbeni program s gostima iz Hrvatske i ostatka regije.

  Sve počinje  sutra, u četvrtak, 2. lipnja otvorenjem izložbe graffiti art umjetnika Krešimira Golubića ‘Punk’s not dead’.

  – Posebno mi je zadovoljstvo biti dio ove prekrasne glazbene manifestacije. Tim više što imam priliku pokazati slike iz serije ‘Punk’s not Dead’ kao četvrte izložbe po redu. I to u Šibenik –  kazao je Golubić koji nije čekao prvi dan LP-ja da bi došao u Krešimirov grad, on je već tu.

  Iste večeri, a nakon otvorenja izložbe na livadi, Vinko Barić održat će promociju knjige ‘Hrvatski punk i novi val’ uz Marka Podruga. Sva događanja u sklopu LP Daya su besplatna i na otvorenom te su pozvani svi zaljubljenici u glazbenu kulturu u svim njenim oblicima – od likovnog izričaja preko promocije knjiga i tribine do sajma vinila.

  – Bilo je posebno zadovoljstvo raditi ovogodišnje izdanje LP-ja posebno sad kad se osvrnemo na program koji uključuje regionalne sudionike, ali i hrvatske glazbene zvijezde i lokalne uspješne ljude koji u glazbenim vodama plivaju na sebi svojstven način kao što su Mirko Burazer i Mirko Rak. S nama su ove godine vlasnik jednog od najboljih albuma sad izdanog i na vinilu, Dimitrije Dimitrijević, tu je i Sara Renar koja je domaća bilo gdje u regiji gdje se pojavi. Golubić, Barić sve su to imena koja ovogodišnji LP čine zaista najposebnijim dosad i jedva čekamo početi – priznaju iz organizacijskog tima koji je i ove godine okupio regionalne kolekcionare ploča iz Srbije i Crne Gore od kojih su neki već i  stigli u Šibenik.

  RASPORED DOGAĐANJA:

  1. lipnja, četvrtak, klub Azimut

  19:00 h

  Otvorenje izložbe ‘Punk is not dead’ Krešimir Golubić

  Krešimir Golubić , poznati hrvatski grafitti art umjetnik ovom izložbom odaje hommage glazbenim uzorima iz mladosti.  Rođen u Zagrebu 1973.. Za graffiti umjetnost zainteresirao se sredinom 80-ih kad su se prvi radovi pojavili u Zagrebu. Sprej prvi put uzima u ruke 1987.. Recentni radovi kreću se u smjeru Street arta koje crta na ulicama i platnima s motivima glazbenih zvijezda, privatnih portreta, arhitekture i erotike. Redovno sudjeluje na umjetničkim festivalima te održava dječje radionice i predavanja na temu „Graffiti su umjetnost, a ne vandalizam“. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 2020..  Izložene slike su velikih formata 1.5x1m. Ukupno će izložiti deset radova.

  19:30 h

  Promocija knjige ‘Hrvatski punk i novi val’ Vinko Barić

  Knjiga ‘Hrvatski punk i novi val 1976-1987’ Vinka Barića dosad je najopsežnije djelo te tematike na ovim prostorima. Knjiga na 396 stranica donosi biografije 203 benda iz tog perioda, iscrpne diskografije i preko 850 fotografija te 16 stranica u boji. Također donosi i sociološko-društvenu pozadinu punk i novovalnog pokreta u doba socijalizma. Ovo je njegova druga promocija u Šibeniku.

  1. lipnja, petak, klub Azimut, green stage

  19:00h

  Glazbena tribina: ‘Važno je zvati se Mirko’

  Sudjeluju šibenski glazbeni promotor, tzv. izvoznik hrvatskih glazbenih imena na strana tržišta, Mirko Burazer, i multi-instrumentalist i skladatelj, Mirko Rak, također iz Šibenika.

  Tema tribine je – osvrt na stanje u hrvatskoj glazbenoj industriji kroz panel raspravu u koju je uključena i publika, točnije, tražimo odgovor koliko je danas u ekonomskim previranjima uzrokovanih pandemijom  i ratom u Europi, teško baviti se glazbom, glazbenim izdavaštvom u Hrvatskoj te kako doprijeti do publike.

  Moderator: Marko Podrug

  21:00 h

  Koncert& promocija vinila ‘Čar pitanje’

  Dimitrije Dimitrijević

  Dimitrija Dimitrijevića– trip hop koncert glazbenika čija je album ‘Čar pitanje’ obilježio prošlu godinu na regionalnoj sceni. Dimitrijević je održao preko 80 koncerata s namjerom da svoj zvuk pronađe u suradnji s uvijek drugačijim glazbenicima u pratnji. Tako se u sklopu ovog projekta na pozornicama duž regije, izmijenilo preko 20 različitih glazbenika što je dovelo do toga da stvoreni zvuk Dimitrijevića bude bogat i raznovrstan.

  U sklopu koncerta održat će se i promocija vinilnog izdanja albuma.

  1. lipnja, klub Azimut, green stage

  10:00 -14:00 h

  Sajam vinila – sudjeluju izlagači kolekcionari, izdavačke kuće i CD shopovi iz zemlje i regije. Dolaze izlagači iz Crne Gore  te Srbije. Stižu domaći izdavači te Sara Renar i Dimitrije Dimitrijević. Bit će tu i klasični zaljubljenici u vinile iz Šibenika, Šibensko – kninske županije, Zagreba i drugdje.

  11-14h Project 33/45 aka Nino Rak & Nikola Nikolica Balvan

  DJ duo koji se prvi put okupio 2014. godine upravo zbog LP daya. Obojica strastveni kolekcionari ploča nakon kraće pauze ponovno će izmiješati svoje ploče i zavrtiti vinile na LP-ju. Krasi ih jedinstveni glazbeni ukus koji publika voli i jedva čeka da spuste tu iglu. Čeka li nas retro DJ glazbeni program?! Čut ćemo.

  21h- 01h Vrijeme vinila by Stipe JazzyŠirinić&Bakula

  2 DJ-a ,dva znalca, dva genijalca, dva glazbena kolekcionara, dva zaljubljenika u pucketavi zvuk vinila.

  1 večer, special glazbeni program posvećen glazbi sa vinila. Glazbi koja nije dostupna svima već je brižno sakupljana diljem svijeta, glazbi koja sadrži onaj pravi groove koji nam navlači smiješak na lice i stvara savršen soundtrack ljetne večeri.

  Stipe JazzyŠirinić – Kum šibenske DJ scene, neprikosnovena legenda. Kroz svoje večeri ponire u prošlost gdje traži raritetne snimke i remixeve sa početka 80-ih. Njegova okupacija su savršen zvuk i besprijekorna produkcija. Sve to dopušta mu da nas vodi u samo njemu svojstven flow.

  Bakula – Više od deset godina iskustva za DJ pulom. Neokrunjeni kralj baratanja mixerom, Bakula je izgradio prepoznatljiv stil kojeg publika voli. Krasi ga širok glazbeni izbor pa nerijetko iznenadi mixom novih i starih izdanja.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Imate projekt manifestacije u turizmu? TZ grada Šibenika...

  Turistička zajednica grada Šibenika objavila je Javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa 'Potpore za turističke manifestacije' u 2023. godini. Predmet Javnog...

  Šibenka se vratila na pobjedničke staze, visokim trijumfom...

  Šibenka se vratila na pobjedničke staze u Premijer ligi. Svladala je Bosco u gostima s visokih 95:63 i s trenutnim omjerom 13-5 osigurala Ligu...

  Mirno okupljanje u subotu na Poljani za zaštitu...

  Mirno okupljanje građanki i građana organiziraju, u subotu, 4. veljače u 8 sati i 30 minuta na šibenskoj Poljani, Šibenska udruga mladih i Kulturna...

  Petrina je odlučio sutra javno obračunati s Jelićem....

  Stipe Petrina, predsjednik Skupštine Šibensko-kninske županije, sazvao je konferenciju za novinare svoje Nezavisne liste, koju će održati pola sata prije sutrašnje sjednice Skupštine, ispred...

  NAJNOVIJE

  Imate projekt manifestacije u turizmu? TZ grada Šibenika mogla bi ga financirati

  Turistička zajednica grada Šibenika objavila je Javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa 'Potpore za turističke manifestacije' u 2023. godini. Predmet Javnog...

  Šibenka se vratila na pobjedničke staze, visokim trijumfom nad Boscom osigurala Ligu za prvaka

  Šibenka se vratila na pobjedničke staze u Premijer ligi. Svladala je Bosco u gostima s visokih 95:63 i s trenutnim omjerom 13-5 osigurala Ligu...

  Mirno okupljanje u subotu na Poljani za zaštitu ženskih ljudskih prava

  Mirno okupljanje građanki i građana organiziraju, u subotu, 4. veljače u 8 sati i 30 minuta na šibenskoj Poljani, Šibenska udruga mladih i Kulturna...

  Petrina je odlučio sutra javno obračunati s Jelićem. Počinje od njegove znanstvene titule do nepotizma

  Stipe Petrina, predsjednik Skupštine Šibensko-kninske županije, sazvao je konferenciju za novinare svoje Nezavisne liste, koju će održati pola sata prije sutrašnje sjednice Skupštine, ispred...