Konferencija za medije šibenskog SDP-a

Restović: Gradska vlast je trebala ukinuti, a ne smanjiti porez na potrošnju!

“Sve što je ova gradska vlast napravila donošenjem novog gradskog proračuna jest famozno smanjivanje poreza na potrošnju s 3 posto na 2 posto. Po meni je to izrugivanje, umjesto jedne čvrste odluke o ukidanju takvog poreza koje bi onda omogućilo da ljudi ostanu ovdje a ne da odlaze i traže posao vani. To bi možda bilo dovoljno u nekim divnim vremenima, ali u sadašnjim sigurno nije dovoljno”, izjavio je u utorak na konferenciji za medije održanoj ispred Gradske vjećnice Tonči Restović, predsjednik glavnog odbora šibenskog SDP-a.

Restović je pritom istaknuo da su izdvajanja za socijalu i direktna pomoć gospodarstvu u sljedećoj 2021. trebala biti ‘nikad veća’, a da je ovom prilikom i to izostalo, te se referirao na nekoliko primjera.

– Ponovno se propušta financiranje radnih bilježnica za sve đake, propušta se napraviti plan na koji način će roditelji smanjiti iznose plaćanja vrtića, propušta se staviti u proračun stavku o smanjenju komunalija za obitelji koje su ostale bez posla zbog ove krize – precizirao je.

Naposljetku je ocjenio da gradska vlast ovakvim potezima opet samo nastavlja prikazivati P/R projekte i raditi sama sebi spomenike od kojih građani Šibenika imaju vrlo malo koristi.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.