SDP uvjeren u štetnost koalicije HDZ-a i Suverenista

Restović: Burić je, na štetu svih nas, odabrao Zekanovićevu minornu grupaciju za miran treći mandat

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gradonačelnik Željko Burić, na štetu svih Šibenčana, predao je Vodovod i odvodnju, tvrtku važnu za funkcioniranje grada i Batižele važne za budućnost Šibenika, Zekanovićevoj minornoj grupaciji sa samo jednim ciljem – da bi imao miran treći mandat, sukus je onoga što je danas medijima htio reći Tonči Restović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a i šibenski vijećnik.

Govoreći o prvih sto dana gradske vlasti u novom mandatu Restović je kazao kako je gradonačelnik Burić išao linijom manjeg otpora koalirajući sa Zekanovićem i ne misleći o kratkoročnim i dugoročnim posljedicama za sve nas koji živimo u Šibeniku.

– U prvih sto dana nisu se bavili apsolutno ničim, nego kadrovskom politikom. Ono što za uzvrat, za te dvije ruke u Gradskom vijeću, daju Zekanoviću je previše za svakoga i ispod svake razine. Mislim da će Šibenčanke i Šibenčani osjećati te posljedice dugo vremena. Čujem i da je gradonačelniku neugodno što je išao u koaliciju sa Zekanovićem, a ja mu poručujem da će mu biti još neugodnije dok god ta koalicija bude trajala jer ćemo, s obzirom da smo uvjereni da je to štetno za ovaj grad, stalno na to upozoravati – rekao je Restović.

Za primjer je izdvojio natječaje za direktore Vodovoda i odvodnje te Batižela, za koje se u kuloarima i medijima pojavilo da su već dogovorene pozicije za Zekanovićeve ljude.

– Prvo je provedena izmjena članova Nadzornog odbora Vodovoda i tu smo prvi put vidjeli da je za članove NO imenovano dvoje ili troje ljudi koji od formalnog obrazovanja imaju samo osnovnu školu. Je li to dovoljno ili nije da bi se bio član NO jedne tako složene tvrtke poput Vodovoda neka prosudi svak sam po sebi, jer zakon to ne ograničava. Ja mislim da nije, jer svedemo li utjecaj gradonačelnika preko članova NO na ceremonijalnu ulogu, a sve prepustimo direktoru, onda je moguće da ćemo i dalje imati konstantno povećanje naknada i cijene vode jer zašto ne, može nam se – zaključuje Restović.

U javnosti je već dugo i ime osobe za koju je Zekanović od Burića tražio da ga imenuje direktorom Vodovoda, a Restović veli kako je Burić opet obećao natječaj i transparentan izbor. Na prošloj sjednici Restović je predložio Buriću da vijećnicima dostavi sve materijale i prijave na natječaj, što nije obavezan, a Burić je prihvatio takav prijedlog.

– Ta osoba, imenovana od gradonačelnika, zbog očito nekih otpora na Skupštini Vodovoda, u prvom pokušaju nije izabrana za direktora. Ostaje nam za vidjeti što će biti dalje, ali obećane materijale s tog natječaja vijećnici ipak nisu dobili – rekao je Restović.

Govoreći o Batiželama Restović se prisjetio konstituirajuće sjednice i hitnog usvajanja teksta natječaja Zekanovićevih volontera, koji je trebao biti objavljen u Financial Timesu i drugim svjetskim medijima.

– Pogađate, nije nitko, nigdje, nikad objavio taj natječaj. Umjesto toga imamo prijedlog da se izabere za direktoricu Batižela osoba za koju se u kuloarima danima pričalo da će to biti baš ona. Gradonačelnik, opet, vijećnicima nije dostavo niti jedan papir s tog natječaja i onda završnu grotesku svega – famozno dovođenje nekog šeika koji bi kao trebao dogovoriti s gradonačelnikom kako će to ulagati u Batižele i razvijati cijelo to područje. To je ono čega je mene najviše strah. Predavši možda najvažniji projekt, koji će u narednih nekoliko godina promijeniti grad, u ruke Zekanoviću, kojemu je malo toga u gradu bitnu, čini mi se da smo se potpuno lišili bilo kakvog utjecaja na to kako će izgledati Batižele i tko će biti investitor te kakav će benefit od toga imati Šibenčanke i Šibenčani – tvrdi Restović i zaključuje kako je gradonačelnik donio takve odluke kako bi imao treći mandat u miru.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.