Hrvatske ceste ulažu 380 tisuća kuna

Privremeni semafori u Njivicama upalit će se i prije roka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Njivicama su u tijeku radovi postavljanja instalacija i temelja za privremenu semaforizaciju zapadnog ulaza u Šibenik. Riječ je o investiciji Hrvatskih cesta kojom će to križanje na Jadranskoj magistrali biti sigurnije i protočnije za sve one koji su do sada, posebno u sezoni, čekali u kolonama kako bi izašli iz Njivica u smjeru Vodica.

– Ugovoreni rok za cijeli posao je dva mjeseca, ali već sada znamo da će izvođač završiti prije roka. Uspjeli smo pronaći kanale koje možemo koristiti za postavljanje instalacija bez kopanja kolnika, a jedino će se morati kopati u traku kojim se vozila iz smjera Vodica sa magistrale isključuju iz prometa prema Njivicama. Riječ je, inače, o ulaganju od 380 tisuća kuna, a Hrvatske ceste i dalje paralelno rade na izradi dokumentacije za izgradnju suvremenog križanja u Njivicama – kaže Irena Mudronja, ravnateljica tehničke ispostave Hrvatskih cesta u Šibeniku.

Uz prometne čepove na tom se križanju dogodilo nebrojeno puno lakših i teških prometnih nesreća pa je planovima Hrvatskih cesta osuvremenjivanje tog ulaza u Šibenik izgradnjom dvostrukog deniveliranog rotora projektiranog kako bi mogao prihvatiti buduću četverotračnu Jadransku magistralu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: