Odluka je donesena

Pristup vrtiću Građa zakrčen: Uskoro će početi naplata parkiranja u Zvonimirovoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nova parkirališna mjesta u Ulici kralja Zvonimira još nisu uvedena u sustav naplate čime bi se omogućilo roditeljima koji dovoze ili preuzimaju djecu iz vrtića Građa da nakratko parkiraju bez ometanja prometa.

Na prošloj sjednici Gradsko vijeće Šibenika donijelo je odluku po kojoj će i tih deset parkirališnih mjesta biti u zoni naplate, a sada bi Gradski parking trebao postaviti naplatni automat i svoje oznake na već pripremljenim stupovima.

– Odluka kojom nova parkirališta preuzima Gradski parking stupa na snagu osam dana od objave u Službenom glasniku Grada Šibenika. Objavljena je 17. lipnja tako da će na snazi biti u četvrtak. Još ne znamo hoće li sva oprema biti instalirana baš u četvrtak, ali ćemo na vrijeme obavijestiti građane o datumu početka naplate na tim parkirališnim mjestima – kazala je Anita Skorin, glasnogovornica Gradskog parkinga.

Ostaje za vidjeti hoće li tih deset parkirališnih mjesta ispuniti svoju svrhu, koju su svi nadležni isticali tijekom uređenja Ulice kralja Zvonimira, a to je osiguranje prostora za kratko zaustavljanje zbog dovođenja djece u vrtić. Naime, parkiralište je svrstano u prvu zonu s cijenom sata parkiranja od pet kuna tijekom cijele godine i uz mogućnost plaćanja dnevne parkirališne karte izvan sezone 70 kuna, a u sezoni 80 kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama: