'Bio je odličan čovjek'

Preminuo Duško Trlaja, poznati šibenski glazbenik: ‘Napustija nas je noćas oko ponoći’Foto: Facebook
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Duško Trlaja, poznati šibenski klavijaturist, preminuo je u 63. godini. Trlaja je svirao u brojnim šibenskim bendovima, a uživao je biti za klavijaturama benda ‘Mali vrag i prijatelji’. Bio je jedan od članova izvršnog odbora šibenske podružnice Hrvatske glazbene unije.

– Svira je sa mnon jedno vrime, odličan čovik je bija, sve najbolje o njemu mogu reći. Tuga i žalost, zatekli ste me – kazao nam je Vojmir Roša, predsjednik Hrvatske glazbene unije u Šibeniku.

Kako nam je Šiljo Stamenković, njegov dugogodišnji suradnik i bliski prijatelj, bolest je bila jača.

– Trlaja nas je napustija noćas oko ponoći. Ža’ mi je puno, dilili smo dobro i zlo. Počeli smo surađivati još 1974. godine, a on je bio pravi veseljak i imao je svjetske izjave. S brojnima smo svirali i u državi i izvan njenih granica, a bili smo odlični kućni prijatelji. Svaki dan donosi nove nevolje, a ovaj život za starije ljude je više-manje ‘prpast’, svaki dan je našoj generaciji novi šok. Zadnjih dana je bija po bolnicama, pa sam i ja dolazija kod njega. Bio je svjetski, naš Trlaja – rekao nam je Stamenković.

Duško Trlaja bio je glazbenik, skladatelj i tekstopisac. Kao klavijaturista ostvario je značajnu karijeru u šibenskoj grupi ‘Malo dalje’ te u pratećim  sastavima  Miše Kovača , Đurđice Barlović te drugih eminentnih izvođača zabavne glazbe. Bio je snivač i klavijaturist poznate šibenske grupe ‘Papagallo’ s kojom je napravio i najznačajnije autorske pjesme i nastupao na brojnim festivalima. Autor je preko 50 glazbenih dijela zabavne glazbe.

Dugogodišnji  je član glazbenog  projekta ‘Mali vrag i prijatelji’, a vodio je i glazbene radionice za djecu. Skladao je glazbu za kazališne prestave za potrebe HNK Šibenik i potrebe Kazališne udruge Virko.

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: