Peran osporava legitimitet Gradskom odboru

Pravorijek HDZ-ovog Suda časti u ‘slučaju Peran’ u ponedjeljak? Zlatović kaže da je sve u rokovimaFoto: Ilustracija/arhiva

Sud časti šibenskog HDZ-a u ponedjeljak će nastaviti postupak u kojem utvrđuju je li Branko Peran, predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Grebaštive prekršio Statut stranke kad je ovo ljeto potpisao priopćenje tamošnjeg ogranka u kojem su kritizirali rad HDZ-a jer nakon parlamentarnih izbora Šibenik, kao sjedište županije, nema nijednog zastupnika u Hrvatskom saboru. Nezadovoljni su što je predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić po drugi put izabran u Hrvatski sabor, ali je mandat prepustio s obrazloženjem da je korisniji u Županiji. U Grebaštici, za čiji temeljni ogranak se predlaže rapuštanje, a nisu zadovoljni ni predsjednikom gradskom odbora Željkom Burićem za kojeg smatraju da nije smio dopustiti da Šibenik ostane bez zastupnika.

– U ponedjeljak nas čeka rasprava u kojoj će gospodin Peran imati priliku obraniti se od pokretača stegovnog postupka, Gradskog odbora. On za sad ima primjedbu na njegov legitimitet jer tvrdi da je Gradskom odboru istekao mandat, što nije tčno ali o tom potom – kazao je Draga Zlatović, predsjednik Suda časti.

Zlatović ne zna hoće li u ponedjeljak biti poznat pravorijek Suda časti i hoće li trebati još neka svjedočenja, ali naglašava da će sve biti okončano u rokovima koje određuje Statut HDZ-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.