Vrijedan oko milijun i pol kuna

Potpisan ugovor o opremanju DV Ljubica: ‘Do Uskrsa bi sve trebalo biti gotovo’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ugovor o opremanju Dječjeg vrtića Ljubica za namještaj, didaktičke igračke, sitni inventar i  dječje igralište, vrijedan milijun i 549 tisuća kuna plus PDV potpisali su danas gradonačelnik Željko Burić i predstavnica odabranog ponuditelja Ikica Plišić, direktorica tvrtke Škrinjica.

– Vrlo nam je važno potpisivanje ugovora jer je to pokazatelj da gradnja vrtića ide svojim tijekom, a i jedni smo od rijetkih u Hrvatskoj koji su formirali dvije vrtićke firme što rade po visokim kriterijima. Konačni cilj je izvlačenje djece iz onih objekata koji te kriterije nezadovoljavaju, a vrtić Ljubica je jedan od koraka prema tom cilju – istaknuo je Burić.

Dogradonačelnik Danijel Mileta, koji je i vodio cijeli projekt iznio je detalje samog ugovora kao i radova koji slijede.

– DV Ljubica je centralni vrtić što znači da će u sebi sadržavati centralni arhiv, praonu, kuhinju, imat će više od 80 djece na skrbi i to je rješavanje statusa naše odvojene druge ustanove za predškolski odgoj. Izgradnja je u tijeku te očekujemo da do Uskrsa sve bude gotovo, zajedno sa namještajem, igralištem i ostalim popratnim sadržajem, igralištem, didaktičkom opremom i ostalim – rekao je Mileta.

Tvrtka Škrinjica lani je opremila 25 objekata, što većih što manjih, s opremom koja se proizvodi u Hrvatskoj, osim što je neke sirovine potrebno uvesti.

– Što se nas tiče DV Ljubica dobit će najbolju opremu, koju mi možemo napraviti te sam iznimno ponosna što imam priliku raditi u rodnom gradu svoga oca – kazala je direktorica Plišić.

Kratko se obratila i ravnateljica ustanove ‘Smilje’ Gorana Rakić te izrazila sreću i zadovoljstvo što nakon vrtića Mali Mihovil i energetskih obnova drugih vrtića, će biti otvoren DV Ljubica.

– Drago mi je što je Gradska uprava prepoznala važnost novih objekata toga sadržaja te se nadam da će DV Ljubica biti izgrađen u roku i da će biti, skromno rečeno, najljepši vrtić u gradu – zaključila je Rakić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: