Koncesionar poskidao ploče pod okriljem noći

Postavljanje ‘šoneta’ po gradu opet besplatno: Zakon vratio dostojanstvo pokojnicima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od danas je postavljanje osmrtnica po gradu, opet besplatno kao i prije jer po novom zakonu nitko ne može imati koncesiju i naplaćivati takvu vrstu usluge. Svatko može na, za to predviđenu tablu, staviti osmrtnicu svog pokojnika.

– Sad već bivši koncesionar je noćas poskidao ploče koje su bile predviđene za postavljanje osmrtnica te smo bili primorani iznaći privremeno rješenje dok ne bude napravljeno trajno – kazao nam je Joško Vuković, direktor Čempresa.

Dakle, ploče u centru grada ( kod kazališta, na pijaci i ispred nove pošte) su samo privremeno rješenje, a u tijeku je izrada pet modernih, zatvorenih panoa sa staklom koji će biti postavljeni po užem centru grada, koji se također neće naplaćivati.

Podsjetimo, koncesiju za postavljanje osmrtnica imao je obrt Noa i to od lipnja 2019. godine do ove godine kad ju više i po zakonu ne može imati.

– Ploče obrta Noa mogle su ostati do prvog lipnja međutim njemu se očito nije čekalo te je doskočio situaciji. Bilo kako bilo postavljanje šoneta opet je besplatno – zaključio je Vuković.


Pratite nas i na društvenim mrežama: