Počinje osmi Festival putnika, evo što nas čeka prvog dana

Osmi Festival putnika starta danas u 18.45 predstavljanjem akcije čišćenja podmorja šibenske obale u klubu Azimut. U 19 sati na istoj lokaciji održat će se okrugli stol na temu ‘Kako zaštititi more? Mikroplastika – ekološki problem 21. stoljeća’.

Ovu raspravu će obogatiti brojni uvaženi predavači – Pero Tutman, Melita Mokos, Donat Patricioli, predstavnica Greenpeace Hrvatska Petra Andrić, te Katarina Petrov kao predstavnica projekta Za Zlarin bez plastike. Okrugli stol zaokružit će projekcija filma ‘A plastic ocean’ s početkom u 20.30.

Croatian Travel Festival u organizaciji Hrvatskog kluba putnika trajat će od 20. do 26. svibnja, a bit će održan na tvrđavi svetog Mihovila, Maloj loži i na Trgu Četiri bunara te će okupiti svjetska imena poput Levisona Wooda i Gorana Milića dok će se za glazbeni dio festivala pobrinut  Pavel nastupom u Azimutu. Cijeli program pogledajte OVDJE.

Članovi kluba prijatelja šibenskih tvrđava imat će slobodan ulaz na Hrvatski festival putnika, a za ostale će od petka biti dostupne ulaznice po cijeni od 70 kuna.

– Svi oni koji dođu na čišćenje imat će pravo na jednu ulaznicu i svi oni koji odslušaju tri predavanja dobiti će također besplatnu ulaznicu. Nije bit naplatiti nego je bit da građani dođu – istaknula je Gorana Barišić-Bačelić, ravnateljica javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik.

Ukupni troškovi festivala iznosit će 200 tisuća kuna, od čega je Grad Šibenik dodijelio 45 tisuća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.