Akcija Crvenog križa 'Čuvajmo ih'

Počela podjela paketa osobne zaštite starijima od 65 godina

Dusko Jaramaz/PIXSELL
Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Šibenik počeli su dijeliti pakete osobne zaštitne opreme. Za Šibenik je na raspolaganju 250 paketića, a namijenjeni su osobama starijim od 65 godina koje su korisnici usluge pomoći u kući, korisnici paketa FEAD i korisnici drugih socijalno-humanitarnih programa slabijeg socio-ekonomskog statusa.
Dio je to programa ‘Čuvajmo ih’ koji je Crveni križ pokrenuo za 23.000 starijih osoba slabijeg imovinskog stanja, a cilj mu je osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva,  radi smanjenja rizika zaraze koronavirusom.
– Situacija u kojoj živimo teško pada svima, a posebno našim starijim sugrađanima. Mi im pomažemo već mjesecima, ulazimo u njihove domove i svjesni smo da svi zajedno moramo paziti na njih i omogućiti im kvalitetnu zaštitu. Naši bake i djedovi nerijetko razgovore završavaju pozdravom ‘čuvaj se’, a sada je na nama red da im kao društvo pružimo podršku i sačuvamo ih, koliko je to moguće, te im pošaljemo poruku kako su važni članovi naše zajednice koji obiluju mudrošću i životnim iskustvom od kojeg možemo učiti – istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Program ‘Čuvajmo ih’ građani mogu podržati donacijom putem 2D koda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.