Riva odlazi u prošlost?

Parking u gradu i dalje vruća tema: Šarina pekara ostaje derutna, a u Dolac jedino s mjesečnom kartom

Sanacija Šarine pekare kao parkinga kojeg iznajmljuje Gradski parking i dalje se ne miče s mrtve točke, u Dolac će se moći parkirati samo građani s mjesečnom kartom, a parkiranje vozila u zoni rive i stare gradske jezgre trebalo bi otići u prošlost otvaranjem Poljane, najavili su danas gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta na aktualnom satu Gradskog vijeća.

– Kada napravimo prsten garaža, više neće biti parkiranja na rivi i u Docu. Plan je skoro izmještanje vatrogasnog doma te gradnja podzemne garaže na tom dijelu. Garaža će biti i na mjestu prve policijske postaje, a kada dobijemo i podzemnu garažu u Dragi, to su dakle tri velike podzemne garaže u centru grada, nema više razloga da se ulazi u zonu rive i da se parkira u gradskoj jezgri – najavio je Burić na aktualcu.

Istaknuo je kako će novi režim parkiranja vrijediti od sljedećeg ljeta te dodao kako ni gosti Šibenika neće imati mogućnost kupnje satne karte, već će se u Docu moći parkirati isključivo ako plate cijenu mjesečne karte.

I Branka Kronju s Nezavisne liste Stipe Petrina zanimao je parking, pa je tako uputio pitanje gradskim ocima hoće li se išta promijeniti u ruglu od Šarine pekare te predložio da se ona zatvori i iznajmi stanarima nakon što Poljana bude otvorena.

– Šarina pekara nije u vlasništvu Šare nego u drugom privatnom vlasništvu gdje je Gradski parking u najmu kako bi građanima omogućio dodatnih četrdesetak parkirnih mjesta u gradu. Mi već šest i pol godina pokušavamo s vlasnikom dogovoriti da se taj objekt privede svrsi, međutim, postavljeni su konzervatorski uvjeti, tako da smo tu ograničeni. I ovakva, nikakva parkirna mjesta su dobrodošla, a kada bi se parking iznajmio pojedincu, stvorila bi se još veća gužva. Zato se i naplaćuju satne karte kako bi postojala što bolja cirkulacija za jedno parkirno mjesto – odgovorio mu je dogradonačelnik Danijel Mileta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.