Promocija u Muzeju grada Šibenika

Osnovnoškolci iz Jurja Šižgorića predstavili slikovnicu ‘Daruj krv’. Izradili su je uz pomoć učiteljice Helene Šarić

Promocija slikovnice ‘Daruj krv’, koju su izradili učenici Osnovne škole Juraj Šižgorić pod mentorstvom učiteljice Helene Šarić, održana je danas u Muzeju grada Šibenika.

Ravnateljica Gradskog Crvenog križa Šibenik Tonka Mikulandra izrazila je zadovoljstvo odazivom u situaciji pandemije koronavirusa kao i pohvale angažmanu šibenskih osnovnoškolaca koji su slikovnicom ‘Daruj krv’ pomogli osvijestiti važnost dobrovoljnog darivanja krvi.

– Nadamo se kako će ova slikovnica biti putokaz za naš daljnji rad s djecom, jer djeca su ono na čemu gradimo našu budućnost, te njima moramo posvetiti svu pažnju – poručila je Mikulandra.

Šibenski osnovnoškolci slikovnicu su izradili povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se u Hrvatskoj obilježava 25. listopada, na dan kada je 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa utemeljena na načelima daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.