Mislila je da je 'samo katica za sve'

Od šalturice iz Kalelarge do Maestro Couture: Đinu Grbin ne zaobilaze pozivnice za svjetske revije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Đina Grbin sa svojim brendom Sani design, jedna je od rijetkih domaćih dizajnera koja je pozvana na pariški, njujorški i londonski tjedan mode, a nisu je zaobišle ni pozivnice za Sarajevo fashion week i Zagreb fashion destination. Potvrda je to kako se u uličici našeg Šibenika stvara velika moda, a posebno je cijene ljubiteljice avangardnog stila oblačenja. Na Zagreb fashion destinationu svoje je komade predstavila dva puta, na oduševljenje publike i modnih znalaca.

– Zahvaljujući društvenim mrežama na kojima kontinuirano objavljujem fotografije svojih dizajnerskih radova,na Paris fashion week me zovu već nekoliko sezona i njima sam hrabro odgovorila da ću doći kada budem spremna , ako me budu još željeli. Dobila sam potvrdan odgovor, a isto je i sa pozivom za New York, London i Pariz, koji je u paketu, pa je za dizajnere financijski povoljniji. Naravno da bi se bilo divno prezentirati u takvim modnim centrima, ali nekako mi nije bilo dovoljno da odem isključivo zato da mogu unucima pokazati slike i reći, vidi gdje je baba sve bila – smije se Đina.

Kotizacija i sve ono što ide u paketu je prilično velika za naše pojmove, a naglašava kako se, ako se ikad odluči na odlazak, mora dobro pripremiti.

– Kako se na fashion weekovima, osim slavnih osoba, možete susresti i s brojnim kupcima, vlasnicima trgovina i butika, veselilo bi me kad bi se realizirala u tom smislu. Recept je vrlo jednostavan. Ako ti netko naruči 500 haljina iz tvoje kolekcije, trebalo bi imati spremne ljude i materijale da se to odradi. Logistiku. Zapravo, meni se takav koncept i najviše sviđa, jer samo pokazivanje sam već odradila. Od dizajna, pravljenja kroja, izrade, do dorade…Ja svaki prototip napravim sama. Otkrila sam da je to u svijetu jako rijetko i da se zove Master Couture, a ja mislila da sam samo ‘Katica za sve’ – zaključuje šibenska dizajnerica.


Pratite nas i na društvenim mrežama: