Objavljen kompletan program FALIŠ-a. Provjerite kad su na rasporedu zanimljiva predavanja i okrugli stolovi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Objavljen je kompletan program Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ) koji će se od 5. do 9. rujna održati na već poznatim lokacijama, Maloj loži i studiju Galerije sv. Krševan.

Program počinje 5. rujna u 18 sati kada će u studiju Galerije biti otvorena izložba fotografija Milomira Kovačevića Strašnog pod nazivom ‘Gola istina: Goli otok 2018.’. Na izložbi će, uz autora, biti i Kruno Lokotar, Emir Imamović Pirke te Ante Filipović Grčić.

U 20 sati na Maloj loži počinje književna večer Selvedina Avdića koji će predstaviti knjigu ‘Kap veselja’.

Sat vremena kasnije održat će se okrugli stol na temu ‘Turizam: između profita i javnog dobra’, što je i središnja tema ovogodišnjeg izdanja FALIŠ-a. Na okruglom stolu sudjelovat će ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić, Irina Župan iz Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Tin Klanjšček s Instituta Ruđer Bošković, a voditelj stola bit će Jurica Pavičić.

Jože Pirjevec u 22 sata na Maloj loži govorit će o 1948.-oj ili zašto je Tito rekao ‘NE’.

Drugog dana festivala u 20 sati Jürgen Moltmann održat će predavanje na temu ‘Kršćanstvo, čovječanstvo i novi nacionalizam’, a pola sata kasnije počinje okrugli stol na temu ‘Bog na razmeđi vjere i ideologije’, na kojem će sudjelovati episkop Porfirije Perić i fra Ante Vučković.

Od 22.30 sati na rasporedu je predstavljanje knjige ‘Terorist’ Emira Imamovića Pirkea.

Predavanje Erika Harms pod nazivom ‘Održivi turizam: ravnomjerna raspodjela zadovoljstva’ počinje 7. rujna u 20 sati na Maloj loži. Od 21 sat na rasporedu je predavanje Žarka Paića pod nazivom ‘Politika iracionalizma: narod i njegove ideologije’, a sat vremena kasnije održat će se okrugli stol na temu ‘1948 – godina o kojoj se šuti’.

Ivo Babić govorit će o turističkim destinacijama odnosno pustim gradovima Dalmacije u subotu 8. rujna od 20 sati na Maloj loži. Sat vremena poslije na rasporedu je književna večer Ivane Dragičević koja će predstaviti knjigu ‘Nejednaki’, dok u 22 sata počinje predstavljanje ‘Šibenske deklaracije: dugi put ljevice do vlasti’, na kojem će sudjelovati predstavnici Nove ljevice, Radničke fronte, Socijalističke radničke partije, ORAH-a i Hrvatski laburisti.


Pratite nas i na društvenim mrežama: