Bio jedini kandidat

Novica Ljubičić ostaje na čelu ‘Zelenog grada’ još jedan mandat

Novica Ljubičić još će četiri godine biti direktor šibenskog poduzeća Zeleni grad. Prijedlog Nadzornog odbora tvrtke prihvatio je gradonačelnik, a Ljubičić je inače bio i jedini kandidat.

– Mislim da smo napravili znatne pomake u organizaciji prikupljanja otpada te smo uspostavili sustav njegovog odvojenog sakupljanja. Izgradili smo i sortirnicu te povećali postotak odvojenog otpada u 2019. godini u odnosu na ranije godine. U prošlom mandatu smo uklonili puno kontejnera iz užeg centra grada te postavili podzemne kontejnere, a uskoro će ih biti ukopano još 15 uskoro. Također, na područjima izvan užeg centra Šibenika podijelili smo kante i zamijenili neuredne kontejnere koji su stajali na ulazu u naša turistička mjesta od Jadrije do Šparadića. Znatno smo povisili standard čistoće na javnim površinama – istaknuo je Ljubičić nakon što je danas u gradskoj upravi potpisao novi ugovor za četverogodišnji mandat.

Kaže i da je protekli mandat završen i s nikad više uređenih zelenih površina koje je Šibenik ikad imao.

– Oplemenili smo sve ulaze u Šibenik, uredili zelene otoke, posadili oleandre i drugo ukrasno bilje, a uveli smo i uvodimo nove sustave navodnjavanja kako bi lakše sve skupa održavali na čemu velika zahvala gradskoj administraciji bez koje to ne bismo mogli – zaključio je Novica Ljubičić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.