Uvođenje novih tehnologija

Na VUŠ-u otvorena 5. Međunarodna znanstvena i stručna konferencija: ‘Naglasak na digitalnu transformaciju’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Otvorena je 5. Međunarodna znanstvena i stručna konferencija ‘Izazovi današnjice’ u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku, Ekonomskog Instituta Zagreb, Sveučilišnog odjelom za stručne studije Split, Alma Mater Europaea Slovenija te Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut.

Skup je otvorio Ivan Malenica, ministar uprave i pravosuđa čestitavši Veleučilištu na domaćinstvu ovako uglednog skupa koji peti put za redom otvara aktualna pitanja, teme i diskusije izlagača i sudionika iz realnog sektora, akademske zajednice i javne uprave.

– Zaključci ovakvih skupova izuzetna su podloga za izgradnju sustava i stvaranje zakonodavnog okvira društvenog napretka. Ovogodišnjom konferencijom poseban je naglasak stavljen na digitalnu transformaciju, prvenstveno zbog njezinog utjecaja na razvoj gospodarstva, ali i javne uprave, čime ona postaje izazov i prilika za jačanje konkurentnosti gospodarskih i javnopravnih subjekata – kazao je ministar Malenica.

Pozdravne riječi sudionicima konferencije uputili su Ljubo Runjić, dekan Veleučilišta u Šibeniku, naglasivši kako društvo znanja koje baštini sinergiju akademske zajednice, lokalnih i državnih struktura nema alternativu. Poželjevši prisutnima uspješan rad u prenošenju bogatog znanja i iskustva Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika, pak, obećao je sa govornice skoro uređenje gradske površine u neposrednoj blizini veleučilišne zgrade dok je Ognjen Vukmirović, zamjenik župana Šibensko-kninske županije, podsjetio kako svaki napredak sa sobom donosi brojne izazove, a skupovi poput ovog su put ka njihovom uspješnom rješavanju.

Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva u svom se izlaganju osvrnuo na činjenicu da digitalna transformacija obuhvaća ne samo uvođenje nove tehnologije u poslovanje, već i čovjeka koji tu tehnologiju koristi te je u neprestanoj interakciji sa svim dionicima u poslovnom procesu.

U sklopu skupa bit će održan i okrugli stol ‘Digitalizacija javne uprave’ na kojoj će o toj temi govoriti Ivan Malenica, ministar uprave i pravosuđa, Zoran Aralica, Marin Tadić i Zvonimir Zavacki. Ujedno će u više predavaonica istodobno biti upriličena brojna predavanja.

– Inače, cilj konferencije bio je, po najavi organizatora, okupiti stručnjake koji se kroz svoj profesionalni i znanstveni interes bave pitanjima digitalne transformacije društva i poslovanja kako bi zajedničkim radom došli do odgovora na ovaj izazov današnjice. Naglasak skupa je usmjeren na pravni okvir tehnološki naprednog poslovanja, implementaciju digitalnih vještina, investicije te izazove tehnologija koje podupiru digitalnu transformaciju. Želja je organizatora povezati znanstvenike/stručnjake i gospodarsku zajednicu kako bi zajedničkim snagama inaugurirali nove modele i spoznaje, te promovirali digitalnu transformaciju kao motor promjena i razvoja gospodarstva kroz interdisciplinarni pristup – piše na stranici Šibenik.hr.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.