Na tvrđavi Barone francuska obiteljska drama koja je uzburkala duhove

Na tvrđavi Barone sve ljubitelje dobrog filma i ove srijede očekuje novi naslov iz programa ljetnog kina pod zvijezdama ‘Srijedom po svijetu’. Na rasporedu prikazivanja je francuska obiteljska drama ‘Julien u sredini’.

Uvid je to u život obitelji koja se našla u vrtlogu razvoda u čijem su središtu Miriam i Antoine Besson, bračni par koji u procesu razvoda, te njihov sin Julien za čije se skrbništvo majka i otac bore. Rijetke su prilike u kojoj se mogu sagledati pogledi svih glavnih aktera u ratu koji za sobom ostavlja samo gubitnike. Gledatelj strepi, brine i razumije likove iako se sa njima ne mora nužno slagati. Upravo je ta problematična pozicija razlog zašto ovaj film uzburkava duhove.

Napeta i nagrađivana drama o obiteljskom nasilju i kritici francuskog obiteljskog prava redateljski je debi francuskog redatelja i glumca Xaviera Legranda, koja mu je priskrbila prošlogodišnjeg Srebrnog lava za režiju na 74. Mostri – Venecijanskom filmskom festivalu.

Mjesto i vrijeme početka projekcije su dobo poznati – Tvrđava Barone, 21.30 sati. Važno je napomenuti da su titlovi dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku, čime se široj publici omogućava neometano praćenje filma.

Ulaz je, kao i dosada, slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.