Tri zaseoka u problemu

Muke po vodi u Sitnom Donjem: ‘Dvije i pol godine čekamo nove cijevi’

Nepune tri godine nakon što je tvrtka Vodovod i odvodnja započela s obnovom cijevi u Sitnom Donjem, 800 metara vodovodne mreže ostalo je nepromijenjeno i to u zaselcima, Vranijići, Ilići i Serajlići. Mještani se pitaju gdje je zapelo i zašto nema pomaka od jeseni 2017. godine.

– Tu kod nas pritisak vode toliko slab, da ja kad otvorim slavinu u prizemlju na katu uopće nema vode. Moram biti u dosluhu sa susjedom kad ću popiti čašu vode, a kad će on – priča nam Zdravko Vranjić.

Direktor Vodovoda Frane Malenica je upoznat s problemom, ali ne i s tim kad će radovi biti nastavljeni.

– Problem postoji, a riječ je o 800 metara vodovodne mreže koje moramo dovršiti. Budući da smo trenutno razasuti na sve strane zbog Aglomeracije, to može biti za tri, šest ili devet mjeseci. Nemamo ljudstva i novčanih sredstava za taj dio u ovome trenutku – objašnjava Malenica.

Mještani ipak tvrde da je novac bio predviđen za taj dio i nije im jasno zbog čega sve stoji te se nadaju da će radovi biti nastavljeni što prije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.