Prvi ugovor bez rukovanja

MP Beton za 15 mjeseci uredit će dvije zgrade budućeg Centra koralja na Zlarinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ugovor o izvođenju radova na uređenju kuća Šare i Kažerma na otoku Zlarinu, u sklopu projekta Hrvatski centar koralja, potpisali su danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić i Josip Mešin direktor tvrtke MP Beton iz Splita. Riječ je o ponovljenom natječaju na kojem je posao dobio isti izvođač koji privodi kraju izgradnju objekta centra ‘Trokut’. Inače, bilo je to prvo potpisivanje ugovora u ozračju prevencije koronavirusa pa je proteklo bez završnog rukovanja.

Ugovoreni rok za građevinske radove je 15 mjeseci, a izvođač je najavio da bi odmah počeo s radovima. Projekt obuhvaća obnovu 450 kvadrata prostora u kući Kažerma gdje će biti prezentacijski postav koralja, suvenirnica, knjižnica, ugostiteljski objekt, te 200 kvadrata kuće Šare u kojoj će biti smještaj za istraživače, studente koji će na Zlarinu proučavati koralje te jedan amfiteatar za potrebe lokalne zajednice na Zlarinu.

– Ovo je najveći ugovor, od tri koja ćemo potpisivati za Centar koralja. U tijeku je priprema za nabavu broda gdje se na prvi natječaj nije javio nitko i treći natječaj će biti za prezentacijski postav obrade koralja. Ukupna vrijednost projekta je 24 milijuna kuna, a ovaj ugovor je s PDV-om 17 milijuna kuna. Ja se nadam da ćemo i preostale dvije javne nabave ugovoriti do kraja lipnja – kazao je Petar Mišura, pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Uz objekte na Zlarinu će biti uređeno i 450 metara pristupnog puta i 90 kvadrata dvorišta kuće.

– Centar koraljarstva na Zlarinu je još jedan europski projekt koji je Grad Šibenik uspješno doveo do kraja i posebno me raduje što su to značajna europska ulaganja, uz suport Grada Šibenika i partnere iz Javne ustanove ‘Priroda’ i udruge Argonauta, koja idu na jedan otok. Projekt poput ovoga ne predstavlja samo novi sadržaj za posjetitelje i goste, već podizanje standarda te uvjeta za kvalitetan život na otoku. Ovaj projekt je njegovanje one tradicije po kojoj je Zlarin prepoznatljiv, prezentirane na jedan potpuno novi i suvremeni način. Bilo je i onih koji su u ovaj projekt sumnjali, ali, naglašavam opet, Grad Šibenik nikad nije izgubio ni jedan europski projekt, pa ni ovaj na Zlarinu. Bilo je teško, čak i uz osiguran novac, pronaći izvođača koji bi prihvatio sve specifičnosti koje nosi ova, relativno velika, gradnja na otocima – rekao je Burić.

Josip Mešin, direktor MP Betona, kratko je potvrdio da će svoju obavezu odraditi uspješno, kao i ‘Trokut’, u dogovorenom roku, jer imaju dovoljno resursa i kapaciteta potrebnih za posao koji su preuzeli.


Pratite nas i na društvenim mrežama: