Predsjednik RH uručio priznanja zaslužnima

Milovan Kević, voditelj šibenske Službe civilne zaštite, nagrađen Spomenicom domovinske zahvalnosti

FOTO/MUP RH
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Milovanu Keviću, voditelju Službe civilne zaštite Šibenik, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović uručio je jučer Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu povodom obilježavanja Dana policije i blagdana njenog zaštitnika sv. Mihovila. Iz Ravnateljstva civilne zaštite Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu dobili su i Josip Tobok, Ivan Kutnjak, Mirko Horvatiček i Mladen Boričević, a nagrađeno je i 116 djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tom prilikom je istaknuo kako je ova godina bila prepuna izazova za sve, pa tako i za hrvatsku policiju. Pod okriljem Ministarstva unutarnjih poslova nalazi se i sustav civilne zaštite, koji je bio uvelike angažiran, pogotovo u vrijeme sprječavanja širenja epidemije bolesti COVID-19 u Hrvatskoj te saniranja posljedica zagrebačkog potresa.

– U svim tim aktivnostima, hrvatska policija postupala je odlučno, odgovorno i racionalno. Ona je danas integrirana u međunarodne okvire, ima vrlo dobru suradnju sa Europolom, Interpolom, FBI-jem i DEA-om, a kruna naših međunarodnih angažmana jest ispunjavanje uvjeta za članstvo u Schengenu te ulazak u Program izuzeća od viza sa Sjedinjenim Američkim Državama. Na tom putu nastavit ćemo i dalje ulaganjem u opremanje, u pravni okvir, zaštitu te podizanje standarda policijskih službenika – rekao je Božinović.


Pratite nas i na društvenim mrežama: