Jedina nada za normalan život

Meri Belamarić mora prikupiti 45 tisuća kuna za operaciju kralježniceFoto: Privatni album/Facebook

Šibenčanka Meri Belamarić trpi velike bolove u kralješnici i potrebna joj je financijska pomoć građana kako bi otišla na operaciju koja košta 45 tisuća kuna.

Prvi put operirana je 2010. godine jer nije više mogla hodati.

– Kralježnica mi je stabilizirana pločicom i šarafima L5-S1 da mogu hodati. Znate da sam devet godina radila svakakve poslove koji ne samo da nisu bili prikladni za moje zdravstveno stanje, već su ga na neki način i uništili – objašnjava Belamarić svoje stanje.

Početkom prosinca stanje joj se pogoršalo i doktor u KBC Dubrava predložio joj je operaciju odnosno stabiliziranje još jednog dijela kralježnice. Situacija je sada takva da sam na štakama i trpim nepodnošljive bolove. Jedini izlaz mi je ponovna operacija. Razgovarala sam sam s većinom neurokirurga u Hrvatskoj i nitko nije spreman odraditi tu operaciju zbog toga što je komplicirani zahvat i postoji veliki rizik da ne ispadne dobro. S druge strane to je jedini način da ja budem bolje, da mogu živjeti normalno i raditi. Jedini koji je voljan to učiniti je onaj isti doktor koji me operirao u KBC Dubrava dr. Vladimir Kovač – govori Belamarić.

S obzirom da doktor Kovač radi u privatnoj specijalnoj klinici ‘Arithera’, cijena operacije je 45 tisuća kuna, a dan ležanja u bolnici 800 kuna. Meri će trebati oko osam dana boravka na liječenju.

– Podstanar sam i zbog zdravstvenog stanja ne radim nigdje. Možda će nekome zvučati kao da se želim operirati u privatnoj bolnici, ali ja sam pokušala i u Zagrebu i u Splitu kod specijalista, svi mi tvrde da ne žele to izvesti, da idem na fizikalnu terapiju i slično. No to nije rješenje za mene, nikakvo. U ovom slučaju fizikalna ne pomaže. Samo operacija koja je isto tako rizična, ali mi je jedina nada – kaže Belamarić.

Bila je stoga prisiljena potražiti pomoć dobrih ljudi.

– Svim srcem vas molim za pomoć – zavapila je Meri Belamarić.

Novac za njezino liječenje možete uplatiti na račun HR4724840083116236635.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.