'72 sata bez kompromisa'

Međunarodni volonterski projekt prvi put u Šibeniku: ‘Želimo izaći iz vlastite udobnosti’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Međunarodni volonterski projekt ’72sata bez kompromisa’ bit će prvi put održan i u Šibeniku od 15. do 18. listopada u organizaciji mladih iz župe Meterize.

– Planirane su raznolike akcije, radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije te druge aktivnosti – ističu organizatori.

Inače, ’72sata bez kompromisa’ međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike (od 15 do 35 godina) te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo.

U Hrvatskoj će ovogodišnje izdanje biti sedmo, a osim Šibenika sudjeluju i gradovi Dubrovnik, Karlovac, Krk, Križevci, Metković, Osijek, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Suhopolje, Zadar i Zagreb.

– Samo je malo potrebno – izaći iz vlastite udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju, da bi se dobili veliki plodovi. U projektu ’72 sata bez kompromisa’ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti – zaključuju organizatori.

Za sudjelovanje u projektu možete se prijaviti OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: