Od 12. srpnja do 18. kolovoza

Martinska od srpnja postaje hit destinacija: Čak šest različitih festivala pružit će nezaboravan provod

Martinska ovog ljeta postaje najaktivnije mjesto u županiji i to tako što će ugostiti čak šest žanrovski različitih festivala – Regius, Seasplash, Kanal, Nox, Membrain i Blast, u razdoblju od 12. srpnja do 18. kolovoza. Razna dnevna događanja, pregršt inozemnih i domaćih izvođača kao i dobar provod čekaju na sve domaće i  posjetitelje nove ljetne festivalske destinacije.

– Nismo dvojili niti jednog trenutka kada nam je prezentiran projekt objedinjavanja svih ovih naših atraktivnih i zanimljivih festivala na jednoj lokaciji. Ponosni smo što ćemo po prvi put na području Šibenika ugostiti i legendarni Seasplash festival. Ali, isto tako imamo priliku prezentirati i novu top glazbenu destinaciju, a to je naša Martinska – poručio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić na današnjoj konferenciji za medije u Azimutu.

Naime, ovogodišnju sezonu glazbenih događanja otvorit će 9. Regius festival koji će biti održan 12. i 13. srpnja kada će nastupiti čak 13 izvođača, a neki od njih su Orgazam, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Eyesburn i mnogi drugi.

– Od osam live nastupa, njih šest premijerno nastupaju u Šibeniku. Regius promovira kulturu i glazbu široke lepeze alternativnih žanrova – kazao je Igor Bergam, predstavnik Regius i Membrain festivala.

Po prvi puta na Martinsku stiže najdugovječniji hrvatski festival – Seasplash, posvećen dub i reggae zvuku, a na repertoaru je 18. do 21. srpnja.  Dan prije, 17. srpnja festival će biti otvoren koncertom na tvrđavi sv. Mihovila. Festivalskom line up-u pridružili su se Lee Scrratch Perry, Scientist, Mad Professor, Edo Majka i ostali.

26. i 27. srpnja bit će održan po drugi put i Kanal Fest, a glavni žanr im je isključivo punk, punk rock i HC.

– U dva dana očekuje nas deset bendova, predivna prirodna ljepota, besplatni kamp te nezaboravna atmosfera – ispričao je Mario Kapiteli, iz Udruge Liješnjaci.

Nadalje, 2. i 3 kolovoza na Martinskoj će atmosferu usijavati i NOX festival za kojeg je karakteristično to da će biti održan na čak dvije pozornice, a ugostit će neke od najpoznatijih imena s elektroničke scene – Juan Atkins, Kenny Larkin, Red Axes i Terr.

Drum and bass, dubstep, grime odzvanjat će četiri dana Membrain festivala koji je zabilježen za 8. do 11. kolovoza. Najavljeno je preko 80 izvođača, a neki od njih su – Loxy, DLR, Overlook, Clarity i drugi.

Festivalom Blast Fest bit će zatvorena sezona na Martinskoj, a planiran je između 16. i 18. kolovoza. Cilj Blasta je kroz glazbu, ples i ambijent umrežiti mlade, dijeliti znanje te širiti pozitivnu energiju.

Također, Martinska će osim višednevnih festivala imati i niz jednodnevnih i dnevnih događanja kao što je i TLM Festival Warm up koji je uvertira u peto izdanje TLM festivala koji se inače održava u Šibeniku u organizaciji Udruge Oksid. Bend Slonz iz Srbije te The Fogsellersi iz Šibenika zabavljat će publiku 25. srpnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.