Niz sadržaja

Mališani šibenskih vrtića bogatim programom obilježit će Dan grada i blagdan sv. Mihovila

Ilustracija/Arhiva

Mališani šibenskih dječjih vrtića prigodnim će programom obilježiti Dan grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila 29. rujna. Kao i dosadašnjih godina, odgojitelji i odgojiteljice pripremile su niz sadržaja kojima će djeci približiti ovaj svečani i posebni dan za naš grad. Niz aktivnosti održavat će se tijekom čitavog tjedna, a lokacije održavanja zavisit će o vremenskim uvjetima.

– Gradskom četvrti Vidici, uz prepoznavanje šibenskih motiva te pjevanje prigodnih šibenskih pjesama, prošetat će mališani vrtića ‘Vidici’ koji djeluje u sklopu predškolske ustanove ‘Šibenska maslina’. Uz ples i pjevanje do katedrale sv. Jakova prošetat će djeca iz vrtića ‘Kućica’ te će izraditi krunu s motivima šibenske boule. Polaznici vrtića ‘Pčelica’ će, u skladu s vremenskim prilikama, šetati starim djelom grada, razgledavati i uočavati zanimljive detalje pod nazivom ‘Potraga za sv. Mihovilom’. Mališani iz DV ‘Veseljko’, ‘Jutro’ i ‘Radost’ obići će Trg i igralište Dražena Petrovića te se upoznati s karakteristikama gradske četvrti Baldekin u sklopu koje navedeni vrtići i djeluju – izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

Dan grada i blagdan sv. Mihovila obilježit će i predškolci iz DV ‘Smilje’ i to u srijedu, 23. rujna s početkom u 10 sati odgojno-obrazovnim sadržajima u centru grada. Svoje aktivnosti kroz ples i pjesmu održat će na Maloj loži djeca iz vrtića Ciciban i Vjeverica, na trgu ispred Gradske uprave mališani iz DV „Građa“, na Dobriću mališani iz DV ‘Šibenski tići’, dok će kod crkve sv. Frane svoj program održati polaznici DV ‘Mali Mihovil’.

Obilježavanju će se pridružiti Dječji vrtić ‘Osmijeh’ koji će kroz cijeli tjedan održavati edukativne radionice za djecu pod nazivom ‘Šibenik u Osmijehu’. Čitavog tjedna veselo će biti i u vrtiću ‘Sunce’ na Brodarici gdje će se održavati program  ‘Djeca Sunca – čuvari tradicijske baštine Šibenika’.  U petak, 25. rujna 2020., Dječji vrtić ‘Brat Sunce’ bit će organizator glazbeno – sportskog programa ‘Iz središta Grada svetom Mihovilu’, dok će dječji vrtić ‘Žižula’ u ponedjeljak, 28. rujna 2020., organizirati sportski program ‘Obrana moga grada’ na igralištu vrtića u Ražinama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.