Izložba fotografija u Muzeju

Lazić u Šibenik doveo Elizabeth Taylor, Robert de Nira i Brigitte Bardot, a društvo im pravi i Mišo Kovač

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika u četvrtak je otvorena izložba splitskog fotografa Jadrana Lazića ’50 godina fotografije’.  Jadran Lazić, poznati fotograf, rođeni Splićanin koji godinama živi u Los Angelesu, ove je godine izdao monografiju u kojoj je prikazan njegov rad kroz pola stoljeća te suradnja s najvećim glumačkim i pjevačkim zvijezdama 20. stoljeća, a u Šibeniku je otvorena prva izložba u sklopu turneje po zemljama regije.

– Fotografije koje ćete vidjeti na izložbi učinit će vam se poznate.  To je zato što su bile objavljene u svim poznatim svjetskim magazinima. Znate, fotografi su uvijek s one druge, krive strane objektiva, one koja se ne vidi. Njihova imena uvijek su sitno napisana i zato mi je drago što je na naslovnici ove monografije, kapitalnog djela velikog fotografa, njegovo ime ispisano velikim slovima – kazao je Jadran Kapor, urednik monografije koji je u ime fotografa i otvorio izložbu.

Laziću su tijekom uspješne fotografske karijere pozirale najveće svjetske zvijezde – David Bowie, Charlotte Rampling, Brigitte Bardot, Sofia Loren, Robert de Niro, Mila Jovovich, Richard Gere, a fotografija sa sprovoda ruskog komunističkog vođe Leonida Brežnjeva osigurala mu je svjetsku slavu.

Iako je svoju prvu knjigu iz 1982. nazvao ‘Ja, paparazzo’, zapravo nikad nije bio pravi paparazzo. Uvijek je, kaže,  prvo pitao može li nekoga  slikati, a u to vrijeme se moglo doći do poznatih osoba.

Izložba fotografija Jadrana Lazića, kako je naglasila kustosica Marija Klisović,prva je u posljednjih godinu dana korone koja je imala normalno otvorenje pred posjetiteljima,  a ne online.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: