Srušen montažni objekt

Krenuli radovi na DV Ljubica: ‘Do kraja sljedeće godine bit će izgrađen novi objekt na ponos Crnici i Šibeniku’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon 43 godine vjernog služenja djeci Šibenika, u zasluženu mirovinu je otišao montažni objekt Dječjeg vrtića Ljubica, nekadašnji vrtić Nada Zaninović.

– Na njegovom mjestu će do kraja sljedeće godine biti izgrađen novi i moderni objekt na ponos Crnici i Šibeniku. Iako predškolski odgoj počiva na odgojiteljima i stručno razvojnoj službi kao i tehničkom osoblju, radujemo se modernizaciji i napretku predškolske infrastrukture – kaže dogradonačelnik Paško Rakić.

Vrtić će imati podrum, prizemlje, prvi kat te na drugom katu terasu za dječju igru, a moći će primiti preko 80 djece. Tu će biti i centralna kuhinja, centralni arhiv i centralna praona, a sve bi trebalo biti gotovo za 12 mjeseci.

Ugovor o izgradnji dječjeg vrtića ‘Ljubica’ u Crnici vrijedan 11,7 milijuna kuna potpisan je krajem studenog između Grada šibenika i izvođača radova Antoniom Pericom, direktorom tvrtke Minigradnja.

– To će biti nakon dugo vremena prvi vrtić u Šibeniku koji je izgrađen iz temelja uz sve pedagoške standarde koji pripadaju 20. stoljeću. Prošli smo dugu, mukotrpnu proceduru da bi došli do potpisivanja ugovora. Naglasit ću samo da je Šibenik jedan od rijetkih gradova koji je zakonski riješio svoje vrtiće – kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Željko Burić.

Imovinsko-pravna tematika je riješena na način da je kupljeno još 200 kvadrata van postojeće granice vrtića tako da će ukupna površina vrtića biti 1500 kvadrata.

 

Nakon 43 godine vjernog služenja djeci Šibenika, u zasluženu mirovinu je otišao montažni objekt Dječjeg vrtića Ljubica,…

Posted by Paško Rakić on Saturday, 12 December 2020


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.