Odluka o otvaranju na Zavodu za javno zdravstvo

Korona se probila u Sportske objekte: Troje djelatnika pozitivno, zatvorene dvorane Baldekin i Miminac

Sportske dvorane Miminac i Baldekin bit će zatvorene sljedećih 10 dana za sve korisnike zbog proboja koronavirusa u Ustanovu Sportski objekti Šibenik, potvrdio nam je Andrija Španja, ravnatelj te ustanove.

– Imamo dvoje pozitivnih djelatnika u dvorani Baldekin i jednu djelatnicu u dvorani Miminac. Još nekoliko djelatnika ima simptome i odmah su poslani kući te da obave testiranje na koronu. U kontaktu sam sa Zavodom za javno zdravstvo i odmah smo angažirali tvrtku s kojom imamo ugovorenu dezinfekciju prostora. U obje dvorane danas se provodi temeljita dezionfekcija i one će danas biti zatvorene za sve korisnike. Čekam daljnje upute Zavoda za javno zdravstvo jer postoji mogućnost da produlje zabranu korištenja tih sportskih objekata – kazao je za Šibenski portal Španja.

Španja je neugodno iznenađen neodgovornim ponašanjem pojedinaca unutar Sportskih objekata Šibenik.

– Svi su odavno dobili detaljne i stroge upute za rad i nije mi jasno da odrasli ljudi zanemare simptome i dođu na posao. Čim sam saznao za to, bez obzira što zaposlenici sa simptomima nisu bili u bilo kakvom direktnom kontaktu s korisnicima, uputio sam ih kući i na testiranje. Odluči li Zavod za javno zdravstvo produljiti zabranu korištenja dvorana Miminac i Baldekin o tomu ćemo izvijestiti javnost – dodaje Španja.

Nakon našeg razgovora sa Španjom stigla mu je obavijest iz Zavoda za javno zdravstvo da obustave sve djelatnosti u dvoranama na sljedećih 10 dana, odnosno do 22. studenoga.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.