Dugo najavljivani projekt malo zapeo

Kasni početak radova na obnovi rasvjete duž šibenske rive

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radovi na modernizaciji javne rasvjete duž šibenske rive, za koje je ugovor potpisan 21. rujna, a početak radova najavljen kroz desetak dana, do danas nisu počeli. U međuvremenu je jak vjetar nedavno oborio jedan truli rasvjetni stup koji se srušio na, srećom, praznu klupu i polomio ju.

Gdje je zapeo godinama odgađani projekt provjerili smo u šibenskoj gradskoj upravi.

– Od nadzornog inženjera dobili smo neke primjedbe na projekt i predložena rješenja izvedbe i na sastanku s projektantom i izvođačem je dogovoreno da se ti detalji izmjene u projektu. Sad očekujemo dorađenu dokumentaciju kako bi Pectus mogao početi s radovima rekonstrukcije rasvjete na rivi – kazao nam je Ante Nakić, pročelnik gradskog odjela za komunalne djelatnosti.

Podsjetimo, tvrtka Pectus sklopila je s Gradom Šibenikom ugovor vrijedan milijun i 820 tisuća kuna po kojem će biti bit će promijenjeno 46 rasvjetnih tijela sa stupovima i kablažom. Grad Šibenik je nekoliko godina pokušavao taj projekt prijaviti za sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša, no kad su u Fondu odlučili da više neće financirati takve projekte iz gradske uprave probali su dio novca namaknuti od županijske Lučke uprave. I tu su dobili odbijenicu pa je u projekt rekonstrukcije Grad krenuo s vlastitim proračunskim novcem jer je rasvjeta na rivi dotrajala i nije obnavljana od Mediteranskih igara 1979. godine. Nova rasvjetna tijela odabrana su uz suglasnost konzervatora, a tvrtka Pectus ima rok od 60 dana za obavljanje radova.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.