Program nije definiran do kraja

Jakov Bilić: ‘Pred nama je neobična i izazovna nova sezona, idemo iz mjeseca u mjesec’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jakov Bilić, ravnatelj šibenskog kazališta predstavio je danas na konferenciji za medije novu sezonu koja će, kako kaže, biti neobična.

– Odlučili smo se za onu varijantu u kojoj našim sugrađanima možemo ponuditi od svakog kazališnog segmenta po nešto, naravno sukladno epidemiološkim mjerama. Što se tiče dramske sezone, ona će početi sa nadoknadom ukupno sedam naslova dramske pretplate prije ‘lockdowna’. Situacija je takva da će ostati nešto ulaznica i za slobodnu prodaju. To ćemo publiku obavijestiti na vrijeme. Dramska pretplata, kao i izvedbe u slobodnoj prodaji ići će u dva termina – jedna u 18 sati, a druga predstava u 20 ili 21 sat – kazao je Bilić.

Organizirani dolasci djece na predstave, što je tradicija već 20 godina, neće biti mogući, no HNK će pokušati organizirati dječje matineje subotom. Također, nastavit će sa glazbeno-scenskom sezonom, odnosno koncetima.

– ‘Arsenov feral’ publika može očekivati u studenom, kao i prvi koncert klasične glazbe u vlastitoj produkciji. Ova sezona će biti dosta izazovna, stoga ćemo se posvetiti interesima naše kazališne kuće, poput pitanja ‘Brešanove sobe’. Iduće godine bismo zapravo nadoknadili sve ono što nismo napravili ovo godinu, primjerice monografiju 60. MDF-a i 150 godina kazališta. O vlastitoj produkciji još ne bih puno govorio, no imat ćemo u najavnu konferenciju za premijeru naše predstave – rekao je.

Bilić je također kazao kako 61. MDF neće otvoriti vlastitom produkcijom, jer im to budžet to ne dopušta.

– Sezona je praktički otvorena gostovanjem ‘Lede’ u Dubrovniku i Mostaru, vidjeli smo kako se kolege snalaze u ovoj situaciji. Također, s tom predstavom gostovat ćemo i na još nekoliko mjesta, a imamo 22 upita za ‘Arsenov feral’ u drugim sredinama. Mi ćemo se potruditi da naše sugrađane ovu zimu ne ostavimo bez kulture i našeg kazališta, želimo da to bude na jednoj dobroj razini, ići ćemo iz mjeseca u mjesec. Prvi naslov u večeri slobodne prodaje bit će predstava ‘Moj slučaj’ Vlade Gotovca.  Prihodi su krenuli u dobrom smjeru, no tu smo gdje jesmo – pojasnio je Bilić, te naglašava kako još uvijek čekaju visinu budžeta.

Program još nije do kraja definiran, no iz kazališta su potvrdili kako će 22. listopada igrati ‘Žena u Crvenom’, potom ‘Sviraj to ponovo, Sam’ 5. studenog, ‘Francuzica’ 17. studenog te ‘Moj slučaj’ 6. prosinca.

Također, spominje se ‘Murlin Murlo’ redateljice Oriane Kunčić, potom predstava ‘Dražen’ po motivima života Dražena Petrovića i u koprodukciji s kazalištem Trešnja Zagreb te ‘Trilogija o ljetovanju’ redateljice Helene Petković, kao koprodukciju s dubrovačkim kazalištem Marina Držića.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: