U prvoj fazi uredit će se sedam grobnica

Izgradnja aleje hrvatskih branitelja na Kvanju: ‘Svaki branitelj koji nema vlastito grobno mjesto dobit će ga na aleji’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radovi na uređenju i izgradnji Aleje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Kvanju u punom su jeku, a u ponedjeljak je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, u pratnji predstavnika braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata i direktora tvrtke Čempresi d.o.o. Joška Vukovića, obišao gradsko groblje.

Tom prilikom je dogovoreno kako će Čempresi d.o.o. aleju isplanirati da se na njoj može izgraditi dodatnih 30-ak tak grobnica, a ukoliko potrebe budu zahtijevale i više.

– Svaki hrvatski branitelj koji nema vlastito grobno mjesto moći će se trajno pokopati na ovoj aleji. U prvoj fazi gradnje aleje izgradit će se oko sedam jednostrukih ukopnih mjesta, što će biti sasvim dovoljno za narednih nekoliko godina budući da u prosjeku takvu grobnicu treba jedan branitelj godišnje. Za ovu namjenu Grad Šibenik u ovogodišnjem proračunu predvidio je 70 tisuća kuna te se na ovaj način želi odužiti hrvatskim braniteljima za njihov doprinos u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske- kazao Rakić.

Inače, Grad Šibenik je, sukladno Zakonu o hrvatskim branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, kao vlasnik groblja dužan osigurati dijelove groblja odnosno aleje za ukop hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: