Cilj potpora lokalnoj zajednici

Ispred šibenske bolnice vojska postavila šator na zahtjev županijskog StožeraFoto: MORH

Ispred Opće bolnice u Šibeniku pripadnici Zapovjedništva za potporu postavili su jedan šator tipa Alaska s pripadajućom jedinicom za grijanje i hlađenje s ciljem pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja epidemije koranavirusa SARS-CoV-2.

Šator Alaska postavljen je na zahtjev Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije u svrhu zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od COVID-19, a za potrebe te zadaće Zapovjedništvo za potporu je angažiralo 11 pripadnika Bojne za opću logističku potporu s terenskom vojnom opremom odnosno jednim šleperom, viličarem i kombijem.

Inače, Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potporu zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija. Navedena, kao i druga oprema kojom je opremljena Bojne za opću logističku potporu je za različite zadaće iz okvira misije pomoći civilnim institucijama u zemlji, pomoć namjenskim službama u zaštiti i spašavanju ljudi i dobara te pomoć civilnim institucijama provedbom ostalih nevojnih zadaća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.