Časni sud priprema se za saslušanje

Isključenje pobunjenog Branka Perana iz HDZ-a još samo formalnost?

Časni sud šibenskog HDZ-a pokrenuo je potupak saslušanja Branka Perana, predsjednika Temeljnog ogranka Grebaštice koji je zajedno s kolegama, prošli mjesec uputio pismo javnosti ogorčen što u Hrvatskom saboru HDZ više nema ni jednog zastupnika.

Podsjetimo, prijedlog za raspuštanje Temeljnog ogranka HDZ-a Grebaštica te prijedlog za pokretanje stegovnog postupka protiv njegovog predsjednika Branka Perana, Sudu časti uputio je Gradski odbor HDZ-a Šibenik, potvrdio je Šibenskom portal Željko Burić, predsjednik šibenskog HDZ-a prije dva tjedna  .

Dragan Zlatović, predsjednik Časnog suda kazao je za Šibenski portal da će saslušanje i odluka nakon toga biti održani oko 10. rujna.

– U tijeku je utvrđivanje još nekih činjenica, a u svakom slučaju traje stegovni postupak. Za sad ne mogu ništa konkretnije reći dok sve ne utvrdimo – kazao nam je Zlatović.

Uz nezadovoljstvo što Šibenik, nakon Ivana Malenice koji je postao ministar, u Saboru nema zastupnika, TO Grebaštice u pismu je izrazio nezadovoljstvo i zbog toga što je Nediljko Dujić, predsjednik županijskog HDZ-a ponovo bio na listi za Sabor i ponovno zamrznuo svoj saborski mandat zbog čega su na reakciju pozvali i druge ogranke.

Uvjeren da je povrijeđen Status HDZ-a predsjednik gradskog odbora Burić kazao je i da se ‘prozivanjem stranke koja ima rezultate, dovođenjem u pitanje legitimnosti funkcioniranja Gradskog i Županijskog odbora, kao i predsjednika tih odbora, dovodi u pitanje odluka Nacionalnog vijeća stranke da se u HDZ-u privremeno obustavljaju unutarstranački izbori dok se ne steknu uvjeti za njihovo održavanje’ pa je zaključio da ‘pozivati i druge na bunt i kršenje Statuta je jednostavno nepoštivanje stranačkih odluka – tvrdi Burić.

Inače, za povjerenika je u Grebaštici postavljen Stipica Protega, a o sudbini raspuštenog ogranka može raspravljati samo prizivno tijelo u središnici stranke, pojasnio je za Šibenski portal Dragan Zlatović.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.