Iris Ukić Kotarac, kandidatkinja za gradonačelnicu Šibenika: Nećemo ponavljati greške niti štetne odluke bivših

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Iris Ukić Kotarac kandidatkinja je za gradonačelnicu Šibenika koalicije Nezavisne liste Stipe Petrine, Šibenskog građanskog foruma, Udruge mladih ‘Za Šibenik’ i šibenske Glazbene udruge mladih ‘NULA pozitivna’. Uz nju, koja iza sebe ima dva mandata u županijskoj Skupštini i jedan mandat u Gradskom vijeću Šibenika, kandidati za zamjenike gradonačelnice su Branko Kronja i Tome Travčić, obojica s iskustvom člana županijske Skupštine.

– Diplomirana pravnica Iris Ukić Kotarac je jedna od najagilnijih i najpreciznijih gradskih vijećnica, u stvari jedini član gradskog vijeća koji vrijedi, rekao je Petrina na konferenciji za novinare na kojoj se predstavilo svo troje kandidata.

Na kandidaturu su se odlučili jer u odnosu na ostale kandidate koji su već prezentirani javnosti, kazala je Iris Ukić Kotarac, oni su politička opcija koja djeluje punih 16 godina i iza sebe imaju rezultate.

iris ukic kotarac21042017 (9)

– Za razliku od drugih stranaka koje se javljaju bilo kao oporbene ili koje su nekad participirale u vlasti mi sigurno nećemo raditi ikakve štetne poteze bilo za grad ili za građane. U odnosu na sve političke opcije koje su vodile Šibenik, a tu prije svega mislim na HDZ, vlast je išla u prilog pojedincima i pojedinim strukturama, a mi tvrdimo da, ukoliko osvojimo vlast, nećemo ponoviti greške koje su svi do sada radili. Zaposlena sam u lokalnoj samoupravi već punih devet godina tako da vrlo dobro znam kako jedinica lokalne samouprave koja je učinkovita treba funkcionirati. Mislim prije svega na rad službenika, na transparentnost rada gradske uprave i na kontrolu svih gradskih poduzeća, kazala je Ukić Kotarac.

Pozvala je građana da ih podrže kako bi bi bili u prilici pokazati kako grad Šibenik može biti grad po mjeri svakog čovjeka, a ne samo onih koji imaju stranačke iskaznice plave ili crvene boje.

– Aktualnoj gradskoj vlasti poručujem, niti ste vi bogovi, niti smo mi volovi, zaključila je Ukić Kotarac.

iris ukic kotarac21042017 (2)

Branko Kronja svoju je odluku da bude kandidat za zamjenika gradonačelnice Šibenika obrazložio tvrdnjom kako su postali dosadni svi koji su trenutno na vlasti i koji su bili na vlasti.

– Dosadan je i proračun županije i grada, uvijek je razvojan i socijalan, a mi želimo te stavke u proračunu malo ‘pretumbati’. Više novca ostaviti za mlade, za osnovne škole i veća ulaganja u sportske aktivnosti u školama. Za mlade koji upisuju strukovne škole želimo osigurati praksu u poduzećima te da se upisuju deficitarna zanimanja koja će grad ili županija financirati sa 500 kuna stipendije. Na taj način bi stvarali potrebne kadrove koji će ostajati ovdje, kazao je Kronja.

Kronja je najavio i kako žele završiti projekte koji su ostali nedovršeni, misleći pri tome na Importane i prostor TEF-a.

– Na prostoru TEF-a želimo prostor dalje uređivati točkastim davanjem u najam. Karting klub, koji je ostao bez prostora, dobio bi privremeno rješenje u TEF-u, a isto tako ćemo malo poraspodijeliti one gromile koje su ostale i napraviti kross stazu. Tako ćemo koristiti taj prostor dok god se ne pojavi investitor.

iris ukic kotarac21042017 (5)

Tome Travčić samo je kratko kaza kako mu je čast biti kandidatom te kako je na poziv kolega došao pomoći.

– Za početak bi osluškivao bilo grada i mislim da jedan dobar tim kao što smo mi možemo dovesti grad na dostojanstveni način života koji bi bio svima po mjeri. Dolazim iz sektora rada, radnik sam i želja mi je da ideje i kreacije iz svog osobnog života uključim u razvoj grada, kazao je Travčić.

Za kraj je Stipe Petrina upozorio birače kako će ih aktualna vlast pokušati u svašta uvjeriti slikovito pretočivši to u vic koji završava pitanjem ‘Vjerujete li vi više nama ili svojim vlastitim očima?’

iris ukic kotarac21042017 (11)


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.